Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Özer Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Özer Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Özer Açıklaması

"Anamuhalefet Partisi, Genel Başkanı sayesinde sendikaların ve sivil toplumun önemini anlayamayan muhalefet partisine dönüşmüştür"

03.12.2014 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, CHP'nin, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde sendikaların ve sivil toplumun önemini anlayamayan muhalefet partisine dönüştüğünü öne sürdü.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin Grup Toplantısı'nda toplum mühendisliğine soyunarak, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen'in kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalıştığını savundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında toplu sözleşmeyi, kazanımlarını ve sendikacılığı da değersizleştirmek istediğini öne süren Özer, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci dönem toplu sözleşme metnini hiç okumadığının ve kamu görevlileri sendikacılığını bilmediğinin görüldüğünü iddia etti.

Parlamenter rejimlerde, ana muhalefet partilerinden, iktidara yönelik eleştirilerinde sivil toplum örgütleriyle hareket etmesinin beklendiğini vurgulayan Özer, Kılıçdaroğlu'nun, Eğitim-Bir-Sen'in sadece gücünden değil varlığından da rahatsız olduğunu savundu.

Özer, "Bilgi yanlışlarının düzeltilmesi mi hakaretlerine cevap verilmesi mi Kılıçdaroğlu'nu kendine getirir bilemiyoruz ama kesin bildiğimiz bir şey var ki o da Anamuhalefet Partisinin, Genel Başkanı sayesinde sendikaların ve sivil toplumun önemini anlayamayan muhalefet partisine dönüştüğüdür" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun neredeyse periyodik aralıklarla Memur-Sen ve bağlı sendikalara, ürettikleri toplu sözleşme kazanımlarına hakaret ettiğini öne süren Özer, Kemal Kılıçdaroğlu'dan 2014/2015 toplu sözleşme metnini okumasını istedi.

İkinci dönem toplu sözleşme kazanımları, özellikle de öğretmenlere sağladıkları ilave kazanımlar hakkında bilgi veren Özer, Kılıçdaroğlu'na toplu sözleşme kazanımlarını içeren kitapçığı en kısa sürede ulaştıracaklarını, ayrıca talebi halinde kazanımları detaylı anlatabileceklerini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Toplu sözleşmede enflasyon farkının sözleşmeye konulmadığı" yönündeki açıklamasına da değinen Özer, şunları kaydetti:

"Öncelikle 2015 için yüzde 3+3 ve enflasyon farkı var. 2014'te ise taban aylığa zam yapılması ve bu zammın ikiye bölünmeden ocaktan itibaren 123 lira olarak maaşlara yansıması nedeniyle enflasyon farkı uygulamasının dayanağını oluşturacak yüzdelik zam söz konusu değildir. Daha keskin bir ifadeyle, memurlarımızın yüzde 90'a yakın kısmı 2014 Ocak'tan itibaren enflasyonun çok üzerinde maaş artışı elde etmiştir. Yıllık gelir artışı boyutuyla da taban aylığa yapılan zam, enflasyon farkıyla yüzdelik zammı içeren hükümet kanadının teklifinden daha karlı olmuştur."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, öğretmenlere seslenerek, onları "satılık nesne konumuna soktuğunu" iddia eden Özer, "Burada bir satıcı ve satılmak istenen varsa o kamuoyunun da malumudur ki Kılıçdaroğlu ve kamuoyuna satmak istediği yalanları ve hakaretleridir" görüşünü savundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Özer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement