Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şubesi'nde Yetki Sevinci - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şubesi'nde Yetki Sevinci

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, Kırşehir'de yetkili sendika konumuna ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

24.05.2016 17:08

Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şube Başkanı Oktay Cebeci, Kırşehir'de yetkili sendika konumuna ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Cebeci, yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim-Bir-Sen'in 2009 yılında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde alınan yetkinin açtığı yoldan ilerleyerek, 2011 yılında genel yetkiyi aldığını ve bugüne kadar diğer sendikalarla aradaki farkı açarak adeta destan yazdığını belirtti.

Kırşehir'de de başarılar elde ettiklerini vurgulayan Cebeci, "Bugün gelinen noktada 23 Mayıs'ta mutabakat metnine göre Kırşehir'de YURTKUR'da 52, üniversitede 289, Milli Eğitim Bakanlığında ise 1559 üye sayısına çıkarak toplamda 1900 üye sayısına çıkardık. Böylece Türkiye genelinde yetki alamayan çok az ilden biri iken bu son sayımla birlikte Kırşehir'de de yetkili sendika konumuna ulaştık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cebeci, sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenen bir sendika olduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Yıllarca toplu görüşme masasında eğitim çalışanlarını temsil edemeyip, ilk toplu sözleşme masasında sağladığımız kazanımlar kadar toplamda kazanım üretemeyenler, 8 defa toplu görüşme yapıp 6'sı mutabakatsızlıkla sonuçlandığı halde bir kez dahi iş bırakamayanlar, ilk toplu sözleşmede 'ek ödeme yoksa imza da, iş de yok' deyip gereğini yapmamıza rağmen yaşanan süreci fırsat olarak görmüş, bakanlık eksenli üslup ve icraatlardaki işçilik hatalarına umut bağlamış, sosyal taban içinden, sonradan feshedilen, yeni bir sendikanın kurulmuş olmasına ise adeta ellerini ovuşturmuşlardır. Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen, adeta imkansız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden, fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Kırşehir Şubesi'nde Yetki Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement