Eğitim-Bir-Sen Öğretmene Şiddeti Kınadı - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Bir-Sen Öğretmene Şiddeti Kınadı

Eğitim-Bir-Sen Öğretmene Şiddeti Kınadı

Şanlıurfa'da öğretmene yönelik saldırıyı kınayan Eğitim Bir Sen'li üyeler, yaşananların bir daha tekrarlanmaması dileğinde bulundu.

27.02.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Karaköprü Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Başyardımcısı Mustafa Canpolat'ın öğrenciler tarafından darp edilmesi Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından kınandı.

Olayla ilgili basın açıklamasında bulunan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bu olayı yapanları şiddetle kınadıklarını söyledi. Coşkun, "Öğrencilerin ders esnasında öğretmenlerini dinlemesi gereken saatlerde bu şekilde öğretmenine saldırabilecek kadar, şiddete başvurması anlaşılabilecek bir durum değildir. Bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun karşısında durmak hepimizin insanlık görevidir" dedi.

'FATURA HERKESE ÇIKACAKTIR'

Ege Üniversitesi'nde yaşamını yitiren Fikret Çakıroğlu ve Mersin'de yaşamını yitiren Özgecan Aslan olayların da değinen Coşkun bunun faturasının herkese çıkacağını kaydetti. Coşkun, "Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi'nde yaşamını yitiren Fırat Çakıroğlu kardeşimize Allah'tan rahmet ailesine de baş sağlığı diliyoruz. Ülkemizin girdiği seçim sürecindeki hesaptan dolayı karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak yeni Fırat'ları ve Özgecan'ları toprağa gömmenin faturası herkese çıkacaktır. Yıllardan beridir özelde öğretmenlere genelde tüm memurlara yapılan her saldırıda gündeme gelen güvenlik zafiyeti bu gün bir kez daha canımızın yanmasına sebeptir" diye konuştu.

'ŞİDDET YERİNE ŞEFKAT'

Okullarda şiddettin, değil şefkatin yeşermesi gerektiğini belirten Coşkun, "Her saldırıdan sonra bu son olsun temennileriyle bitirdiğimiz açıklamalarımıza rağmen kirli eller, karanlık oyunlar her seferinde bir yerden yara açmaya devam etmektedir. Okullarımız şiddetin değil, şefkatin merhametin yeşermesi gereken ortamlar iken bu şekilde saldırılarla anılır olması bizleri derinden yaralamaktadır" ifadelerini kullandı. Coşkun, ayrıca yapılan bu saldırıyı kınamak için Cuma günü (bugün) saat 13.30'da Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklamaları yapacaklarını duyurdu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğitim-Bir-Sen Öğretmene Şiddeti Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement