Eko Okulları Yeşil Bayrak Ödülü İçin Denetlendi - Son Dakika
Yerel

Eko Okulları Yeşil Bayrak Ödülü İçin Denetlendi

Eko Okulları Yeşil Bayrak Ödülü İçin Denetlendi

Eskişehir’de, Eko-Okullar projesini uygulayan okullarda, uluslararası Yeşil Bayrak Ödülü başvuruları sonucunda saha denetimleri yapıldı.

18.04.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, Eko-Okullar projesini uygulayan okullarda, uluslararası Yeşil Bayrak Ödülü başvuruları sonucunda saha denetimleri yapıldı.

Yapılan açıklamada, çalışmanın, Milli Eğitim Bakanlığı, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın ortak protokolüyle, anaokulları, ilkokullar ve ortaokullarda yürütülen, uluslararası çevre eğitim programı olduğu belirtildi. Denetimlerin, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) Eko-Okullar Ulusal Koordinatörü Aynur Bayraktar, yardımcısı Gülşen Narin ile Eko-Okullar Eskişehir İl Koordinatörü Nadir Erdem'in yanı sıra Tepebaşı Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Eko-Okullar yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldığı belirtilen açıklamada, "Yeşil Bayrak ödülüne aday olan Atatürk Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Şehit Teğmen Subitay Alkan Ortaokulu, Dumlupınar İlkokulu, Pilot Binbaşı İlkokulu, Çamlıca Ticaret Odası İlkokulu, 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu, Meserret İnel ilkokulu, Adnan Menderes Anaokulu, Öğretmen Esra Akkaya Anaokulu'nun çalışmaları yerinde incelendi.

Ulusal Koordinatör Aynur Bayraktar, Türkiye genelinde 503 okulda yürütülen programa 20 aktif okulla katılan Eskişehir'in ilk 6 il arasında olduğunu söyledi.

Yetkililer, ilk sıralarda yer alan illerde programı daha çok özel okulların uyguladığını, Eskişehir de ise çoğunlukla devlet okullarının yürüttüğünü dile getirdiler. Çevre eğitim projelerini uygulayan okullarda geri dönüşüm, enerji tasarrufu çevre duyarlılığı konusunda bilinç ve farkındalığın daha ilerde olduğunu, bu nedenle kentte bu tür çevre eğitim projelerini uygulayan okulların sayısının artmasını hedeflediklerini belirten yetkililer, okul idarecileri ve öğretmenlerini Eko-Okullar projesini uygulamaya davet ettiklerini söylediler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eko Okulları Yeşil Bayrak Ödülü İçin Denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement