Ekonomi Bakanı Zeybekci Azerbaycan'a Gidecek - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekci Azerbaycan'a Gidecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev’in davetiyle, 5 Şubat 2015 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

04.02.2015 19:04

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev'in davetiyle, 5 Şubat 2015 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye bir ziyaret gerçekleştirecek.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Zeybekci'nin, 4 Şubat 2015 tarihinde akşam saatlerinde Bakü'ye hareket edeceği belirtilerek, "Bakan Zeybekci ziyarette, Başbakan Yardımcısı Sayın Abid Şerifov ve Ekonomi ve Sanayi Bakanı Sayın Şahin Mustafayev ile bir araya gelecektir. Bakan Zeybekci'nin temaslarında, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik görüş alış verişinde bulunulacaktır" denildi.

Bakan Zeybekci'nin heyetinde ayrıca Azerbaycan'da iş yapan ve yakın gelecekte iş yapmayı gündemine almış olan Türk işadamları da yer alacağı belirtilerek, "Bakan Zeybekci, Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakü Büyükelçiliğinde Türk işadamları ile bir araya gelerek Azerbaycan'da mevcut iş imkanları ve karşılaşılan sorunlara ilişkin detaylı bilgi alacak, işadamları ile görüş alış verişinde bulunacaktır" ifadesi kullanıldı.

"2014 yılında Azerbaycan ile ticaret hacmimiz bir önceki yıla göre yüzde 9 artış kaydederek 5,1 milyar dolara ulaşmıştır" denilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"2014 yılında, ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 azalarak 2,8 milyar dolar, aynı dönemde ithalatımız ise yüzde 29,1 oranında artarak 2,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Türk müteahhitlik firmalarımız, Azerbaycan'da şimdiye kadar 9,8 milyar dolar değerinde 339 adet proje üstlenmişlerdir. 2012 yılında 558 milyon dolar değerinde 24 proje üstlenilmiştir. 2013 yılında 2,8 milyar dolar değerinde 22 proje, 2014 yılında 848 milyon dolar değerinde 11 proje üstlenilmiş bulunmaktadır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanı Zeybekci Azerbaycan'a Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement