Zeybekci: Bir Daha Bu Ülkeye IMF Girmeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Zeybekci: Bir Daha Bu Ülkeye IMF Girmeyecek

Zeybekci: Bir Daha Bu Ülkeye IMF Girmeyecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bir daha bu ülkeye IMF girmeyecek, bir daha bu ülke Dünya Bankasına muhtaç olmayacak." dedi.

25.03.2014 06:12  Güncelleme: 08:18

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Arslanlar gibi başbakanımız ve hükümetimiz var. Bizde bu tende bu can oldukça, bu nefesler alınıp verildikçe bir daha bu ülkeye IMF girmeyecek, bir daha bu ülke Dünya Bankasına muhtaç olmayacak" dedi.

Tavas ilçesinde Belediye Meydanı'nda halka hitap eden Zeybekci, Türkiye'nin 50 yıldan beri borçlu olduğu IMF'ye, 14 Mayıs'ta son taksiti ödeyip "Güle güle" dediğini anlatarak bundan birilerinin rahatsız ve huzursuz olduğunu söyledi.

Bazılarının, faiz ve enflasyonun yüzde 100'ler seviyesine çıkmasını, ihracatın durmasını, istihdamın olmamasını, yeniden IMF'nin gelip Türkiye'yi yönetmesini istediğini ifade eden Zeybekci, "Türkiye, buna müsaade etmeyecek. Arslanlar gibi başbakanımız ve hükümetimiz var. Bizde bu tende bu can oldukça, bu nefesler alınıp verildikçe bir daha bu ülkeye IMF girmeyecek, bir daha bu ülke Dünya Bankasına muhtaç olmayacak" diye konuştu.

Zeybekci, mitinglerine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Kemal Kılıçdaroğlu da bizi seyrediyor. Kılıçdaroğlu bu kalabalığı görmesin, yine montaj der. Garibim, illere gittiğinde böyle kalabalık görmüyor. İlçelerde zaten bir şey yok da yani şehirlere, il merkezlerine gidiyor, böyle kalabalık görmüyor" ifadelerini kullandı.

Tavas'a siyaset yapmaya değil, ilçe halkıyla kucaklaşmaya geldiğini belirten Zeybekci, şunları kaydetti:

" Denizli'ye baktığınız zaman, bizim Denizli'de verilip de tutulmayan tek bir sözümüz yok. Öyle çıktık yola biz. Bundan 10 yıl önce yola çıkarken, 'Söz verdik mi, sonu nereye gidersen gitsin, o sözümüzü tutacağız' dedik. 'Söz söyledik mi kesinlikle ve kesinlikle doğru söyleyeceğiz, emanete hıyanet etmeyeceğiz ve ettirmeyeceğiz' dedik. Bu bilinçle devam ettik. Onun için Allah'a şükür, hiç kimse şu sözü verdiniz, tutmadınız diyemez, diyemeyecekler."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Zeybekci: Bir Daha Bu Ülkeye IMF Girmeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement