Ekonomik Pakete İş Dünyası Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomik Pakete İş Dünyası Desteği

Ekonomik Pakete İş Dünyası Desteği

Hükümet tarafından ‘ekonomik paket’ hazırlandığı haberleri Bursa’da iş dünyası temsilcilerini sevindirdi.

27.01.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet tarafından 'ekonomik paket' hazırlandığı haberleri Bursa'da iş dünyası temsilcilerini sevindirdi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve 4 milletvekilinin geçen hafta Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nu (TESK) ziyaret ettiğini, bu ziyaret sırasında haberlerde bahsedilen düzenlemelerin bir kısmını görüştüklerini söyledi.

ak, geçen hafta Ankara'da TESK Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede AK Parti heyetine, KOSGEB tarafından verilen kredilerin esnaf ve sanatkarlara faizsiz verilmesi ve piyasaların canlandırılması için bazı tedbirler alınması yönünde talepler ilettiklerini belirtti. Taleplerinin olumlu karşılandığını da söyleyen Başkan Tak, "Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle yaptığımız görüşmenin içeriği tutuyor. Tabii işin detaylarını bilmiyoruz" dedi.

"USTALIK BELGESİ ŞARTI KALDIRILSIN"

Esnaf odalarına kayıt yaptıranların iş yeri açması için ustalık belgesi şartı bulunduğunu Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıt yaptıranlardan ise bu belgenin istenmediğini belirten BESOB Başkanı Arif Tak, "Gelen heyete bu konuda da bir düzenleme beklediğimiz anlattık" diye konuştu.

Tak, yaptıkları görüşmede BESOB'un Bursa'daki 12 bin esnaf ve sanatkara meslekleriyle ilgili konularda bir dizi eğitim verdiklerini, bu eğitimlerin çok yararlı olduğunu gördüklerini belirterek, "Söz konusu eğitimlerin devlet eliyle devam ettirilmesinin büyük fayda sağlayacağını da heyete aktardık" şeklinde konuştu.

Esnaf ve sanatkarların gerek hükümetten, gerekse siyasetçilerden ülkedeki huzuru tesis etmelerini beklediklerini de söyleyen BESOB Başkanı Tak, "Birlik ve beraberlikten ayrılmamalıyız, önümüzdeki seçimlerin huzur içinde geçmesi için de sağduyuyla hareket etmeliyiz" dedi.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(ANASİAD) Genel Başkanı Eyüp Kutlucan bazı yayın organlarında çıkan haberlerin dışında hazırlanan paketle ilgili olarak henüz hükümet tarafından bir açıklama yapılmadığını belirterek, "İçeriğini bilmediğimiz bir paketle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Ancak reel sektörü rahatlatacak, ekonomiye katkı yapacak her türlü düzenlemenin arkasında duracağımızı vurgulamak isterim" dedi.

Ahşap Palet Sanayicileri Derneği(TAPSİAD) Başkanı Akın Balcıoğlu, dövizin ani yükselmesi karşısında piyasalarda dengelerin bozulduğunu, ekonomide iyileşme yönünde atılacak her adımı desteklediklerini söyledi. Hükümetin, ekonominin rahatlaması yönünde bazı hazırlıklar yaptığı yönünde çıkan haberleri yakından takip ettiklerini söyleyen TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, "Henüz hükümet tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Biz reel sektörün önünün açılmasını bekliyoruz. Seçimlere bağlı gelişmelerden ekonomimizin olumsuz etkilenmesini istemiyoruz. Otomotiv sektörü, KOBİ işletmeleri ve esnaf sanatkarlara dönük her türlü olumlu düzenlemeyi destekleriz. Vatandaşın alım gücünü arttırmaya dönük düzenlemeler yapılması da buna dahildir" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ekonomik Pakete İş Dünyası Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement