Ekonomiye Kadın Gücü" Projesi - Son Dakika
Yerel

Ekonomiye Kadın Gücü" Projesi

Ekonomiye Kadın Gücü" Projesi

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Ünlü: "Biz diyoruz ki kadın güçlensin, aile güçlensin, Türkiye güçlensin ve hepimiz çok daha refah bir Türkiye'ye kavuşalım"

24.09.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü, "Biz diyoruz ki kadın güçlensin, aile güçlensin, Türkiye güçlensin ve hepimiz çok daha refah bir Türkiye'ye kavuşalım" dedi.

Ünlü, beraberindeki proje katılımcıları ile bir otelde düzenlenen toplantıda, Turkcell ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle, kadınların ekonomik üretime katılımını artırmak amacıyla hayata geçirilen "Ekonomiye Kadın Gücü" projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Samsun'da kullanılan kredi miktarının yıllık 800 bin TL'yi bulduğunu ifade eden Ünlü, Samsun'da kadın girişimcilerin kendi ayakları üzerinde durmasına destek olmak amacıyla açılan şube sayısının 4, "Ekonomiye Kadın Gücü" projesinden faydalanan üye sayısının bin 500, kullanılan mikrokredi miktarının yıllık ortalama 800 bin TL olduğu kaydetti.

Turkcell'in mikrokredi desteğinin yanı sıra iletişim ve teknoloji gücünü dar gelirli girişimci kadınlarla buluşturmak için yola çıktığı söz konusu projede Türkiye'nin dört bir tarafında 70 bin kadına destek verildiğini anlatan Ünlü, şöyle konuştu:

"Amacımız kadınlarımızı iletişim ve teknoloji gücümüzle desteklemek. Türkiye'de kadınların iş gücüne katılımı ve toplumsal hayattaki rolünün daha etkin olması için fırsat eşitliğini her alanda önemsiyor, kadınlarımızın güçlenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yürütmeye hem de içinde olmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda Eylül 2012'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, TİSVA işbirliğiyle Ekonomiye Kadın Gücü projemizi hayata geçirdik. Girişimci kadınlarımız, el işinden takı tasarımına, dokumacılıktan terziliğe ve restoran işletmeciliğine, örnek teşkil edecek pek çok çalışma ortaya koyuyor."

Turkcell olarak kadınlara ve TİSVA'ya teknolojik altyapı sağladıklarını anlatan Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle henüz bankacılık sistemiyle hiç tanışmamış kadınlarımıza kart vererek onların bankacılık sistemiyle tanışmasını sağladık. Bu şekilde hem daha kolay satışlarını yapabiliyorlar hem para transferlerini sağlayabiliyorlar, aynı zamanda kredilerini bu sistem üzerinden çok daha kolay bir şekilde alabiliyorlar. Bir yılın sonunda kadınlarımızdan şöyle bir ihtiyaç duyduk. 'Biz ürünleri üretiyoruz ama bir de biz bunları satmak istiyoruz, bunu ancak kendi çevremizde satabiliyoruz acaba siz bize nasıl yardımcı olabilirsiniz ki biz bunu Türkiye geneline satışa sunabilelim'. Biz de N11.com ile bir anlaşma yaptık. Şu an Turkcell el emeği diye bir mağaza açtık. Ekonomiye Kadın Gücü projemizden yararlanan kadınlarımızın ürünlerini bu site üzerinden tüm Türkiye'ye satışa sunuyoruz."

10 ilde 500 girişimci kadın eğitildi

Girişimci kadınların ek gelir olarak kendi ürünlerinin yanı sıra Turkcell ürünlerini de satarak gelir elde ettiklerine değinen Ünlü, şunları kaydetti:

"Turkcell bugüne kadar İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Samsun, Sinop, Denizli, Şanlıurfa, Tokat ve Aydın olmak üzere 10 ilde 11 ayrı programla toplam 500 girişimci kadına Özyeğin Üniversitesi eğitmenlerinin katkılarıyla eğitimler verdi. Daha etkin ve başarılı bir iş hayatı için temel bilgiler içeren, girişimci kadınların kişisel gelişimlerine ve iş dünyasındaki vizyonlarına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yüz yüze eğitimlerin yanı sıra Turkcell'in mobil eğitim altyapısıyla da ek katkılar sağlandı. Biz diyoruz ki kadın güçlensin, aile güçlensin, Türkiye güçlensin ve hepimiz çok daha refah bir Türkiye'ye kavuşalım."

Ünlü'nün konuşmasının ardından söz konusu proje ile üretimlerini büyüterek daha çok gelir elde etmeye başlayan kadınlardan Samsunlu Hatice Düdükçü, Nazike Aşık ve Nuran Güngör de başarı öykülerini paylaştı.

Ahşaptan minyatürler üreten Hatice Düdükçü, evini atölyeye çevirdiğini ifade ederek, "Köyde caminin lojmanında oturuyoruz. Lojmanın giriş kısmını atölye olarak kullanıyoruz. Mikrokredi ile 2012 yılında tanıştım. 700 TL temel kredi ile yakma makinesi aldım. Yakma makinesi ile tablolar yapıyorum. Bu sayede hem aileme ek gelir sağlıyor hem de vaktimi değerlendirmiş oluyorum" diye konuştu.

Girişimci kadınlar, ailelerine ek gelir kazandırdıkları için yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, Turkcell'in sağladığı imkanlarla kadınların ellerinden tutulduğunu ve kadınların da üretime kazandırıldığını ifade etti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekonomiye Kadın Gücü' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement