El Koyulup Otopark Yapılan Arsa İçin Belediye 1.3 Milyon Lira Ödeyecek - Son Dakika
Güncel

El Koyulup Otopark Yapılan Arsa İçin Belediye 1.3 Milyon Lira Ödeyecek

El Koyulup Otopark Yapılan Arsa İçin Belediye 1.3 Milyon Lira Ödeyecek

Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından 4 bin 34 metrekarelik arsa 'Kamulaştırmasız el atma' yöntemiyle alınıp otopark yapıldı.

26.03.2016 11:56

Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından 4 bin 34 metrekarelik arsa 'Kamulaştırmasız el atma' yöntemiyle alınıp otopark yapıldı. Arsada hissesi bulunan 22 kişi, kamulaştırmasız el atma bedeli tahsili için açtıkları davayı kazandı. Yerel mahkeme Atakum Belediyesi'nin 1 milyon 389 bin TL ödemesine karar verdi. Belediye tarafından söz konusu bedelin müvekkillerine ödenmediğini belirten avukat Soner Gümüşkaya, Atakum Belediyesi'nin kendileriyle iletişime geçmediğini ileri sürdü.

Samsun'un Atakum İlçe Belediyesi, yaklaşık 10 yıl önce Mimar Sinan Mahallesi'nde Eğlence ve Kültür Merkezi yaptı. Merkezin ön tarafında bulunan 4 bin 34 metrekare arsaya 'Kamulaştırmasız el atma' yöntemiyle el konulup otopark yapıldı. 143 ada 3 nolu parselde yer alan alanda hissesi bulunan 22 kişi, 30 Temmuz 2012'de Samsun 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne kamulaştırmasız el atılan taşınmaz bedelinin tahsili için dava açtı. Mahkeme 31 Ocak 2014'te söz konusu alanın tapudaki kaydını iptal edip, Atakum Belediyesi adına tescil etti. Atakum Belediyesi'nin de 1 milyon 389 bin TL bedel ödemesine karar verdi. Bunun üzerine Atakum Belediyesi karar düzeltme talebiyle Yargıtay'a itirazda bulundu. Yargıtay 5'inci Hukuk Dairesi karar düzeltme talebini reddederek yerel mahkemenin kararını 29 Aralık 2015'te onadı. Bunun üzerine mevcut arsada hissesi bulunan 22 kişinin avukatı olan Soner Gümüşkaya Samsun 6'ncı İcra Müdürlüğü'ne başvurarak icra takibi başlattı, ancak bir sonuç alamadı.

Avukat Gümüşkaya, yargı kararını kesinleşmesine rağmen Atakum Belediyesi tarafından kararın uygulanmayıp hiçbir ödeme yapılmadığını söyledi. Gümüşkaya, yargı kararı ile ilgili geçen 10 Şubat'ta Atakum Belediyesi'ne yazılı başvuruda bulunup kamulaştırma bedelinin ne zaman ödeneceği sorduğunu belirterek, "Taleplerimizi yanıtsız bırakıyor. Bir taraftan yerel gazetelerde örnek belediye söylemiyle ortaya çıkıyor. Vatandaşın taşınmazına el koyup belediye adına tescil ettirip ve onun bedelini ödememek örnek belediye anlayışı ise biz buna bir şey demiyoruz. Önekten anlayacağımız farklıdır o zaman. Bu para şu anda sürekli faiz işliyor. Bu faiz kimin cebinden çıkıyor. Bu para yine halkın cebinden çıkacak. Az bir para değil miktar. Şu an da faiziyle yaklaşık 2 milyon TL'yi geçtiğini söyleyebilirim. Zaman geçtikçe bu paranın daha ne kadar artacağını herkes kestirebilir" dedi.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel El Koyulup Otopark Yapılan Arsa İçin Belediye 1.3 Milyon Lira Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement