Elazığ Binali Yıldırım: 3 Polisimiz Şehit, Toplam 217 Yaralımız Hastanelere İntikal Ettirildi - Son Dakika
Güncel

Elazığ Binali Yıldırım: 3 Polisimiz Şehit, Toplam 217 Yaralımız Hastanelere İntikal Ettirildi

Elazığ Binali Yıldırım: 3 Polisimiz Şehit, Toplam 217 Yaralımız Hastanelere İntikal Ettirildi

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'da terör saldırısının olduğu yerde incelemelerde bulundu.

18.08.2016 15:52

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'da terör saldırısının olduğu yerde incelemelerde bulundu. Yıldırım, "Emniyet binasının tam karşısında ana yolun kenarında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu, ilk anda 3 polisimiz şehit. Toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. Son durum yaralılardan 72 tanesi taburcu edildi. 145 tanesi de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Yaralılarımızın 85 tanesi polis, 60 tanesi sivil vatandaşlarımızdan oluşuyor. Yaralar arasında durumu ağır olanların sayısı 20. Bunların içinde 2 tane polisimizin yarası biraz daha ağır. Toplam 14 yaralının durumu diğerlerine göre biraz daha ağır " diye konuştu.

"FETÖ İDDİASINI YİTİRMİŞ GÖREVİ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE DEVİR ETMİŞTİR"

Yıldırım, "Aynı şekilde hain terör örgütü devriye görevini yapmakta olan askeri araca el yapımı patlayıcı ile yoldan geçerken bir saldırı düzenledi. 4 askerimiz şehit 5 yaralımız var. Yaralılar tedavi altına alındı. Gördüğümüz gibi terör örgütleri adeta omuz omuza işbirliği içerisindeler. 15 Temmuz'da yaşana başarısız darbe teşebbüsünden sonra FETÖ terör örgütü artık iddiasını yitirmiş ve görevi bölücü terör örgütüne devir etmiştir. Baştan beri söylediğimiz şey; bu terör örgütlerinin başında onları yöneten akıl aynı akıl. İhtiyaca göre birine görev veriyor. O virüsü tükenince diğerine görevi aktarıyor" ifadelerini kullandı.

"BU YOLA BAŞ KOYDUK HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE İLE BİLEK GÜREŞİNE GİREMEYECEK"

Yıldırım, "Olay yerinden milletimize şunu söylemek istiyorum; bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Bu milleti asla ve asla hiçbir terör örgütü teslim alamayacak. Bunların çılgınlaşmasının artmasının arkasında operasyonlardaki polisimizin, askerimizin aratan bir kararlılık ile takibi var. Bu ve buna benzer olayları yine bekleyebiliriz. Ama bu bizi asla terör ile mücadelede yıldırmaz, yolumuzdan geri koyamaz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ Binali Yıldırım: 3 Polisimiz Şehit, Toplam 217 Yaralımız Hastanelere İntikal Ettirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement