Elazığ'da 7. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da 7. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Düzenlenecek

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ), 7. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak.

14.10.2014 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ), 7. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu'na ev sahipliği yapacak.

FÜ İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Buran, fakültenin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu'nun 7'incisinin Fırat Üniversitesinde gerçekleştirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sempozyum, geniş katılımlı olacak. Katılımcıların önemli bir kısmı Türkiye'den olacak. Yaklaşık 183 katılımcının sempozyuma gelmesini bekliyoruz. Tataristan, Azarbeycan, Kırgizistan, Doğu Türkistan, Kırım, Afganistan ve Mısır gibi ülkelerden gelecek katılımcıların yanı sıra sempozyuma, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri katılacak."

Sempozyumun 16 Ekim Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi'nde tertip edilecek törenle başlayacağını bildiren Buran, çeşitli sosyal aktivitelerin de yer alacağı programın 3 gün süreceğini belirtti.

Buran, şunları kaydetti:

"Açılıştan sonra çeşitli konularda oturumlarımız olacak. Oturumlar, perşembe ve cuma günü devam edecek. Akşamları da etkinliklerimiz var. Perşembe akşamı, Sivrice ilçesi Mavi Göl tesislerinde yemek vereceğiz. Yemeğin ardından Esat Kabaklı, konser verecek. Cuma günü akşam, yemeğini belediye başkanımız verecek. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Akşam yemeğinin ardından yine üniversitemizin Devlet Konservatuvarı tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verilecek. Konserde Harput yöresine özgü türküler seslendirilecek. Üçüncü gün sempozyum sona erecek ancak sosyal etkinlikler devam edecek. Harput ve Keban gezisi olacak." - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'da 7. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement