Elazığ'da Organik ve İyi Tarım Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Organik ve İyi Tarım Eğitimi

Elazığ\'da Organik ve İyi Tarım Eğitimi

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, organik ve iyi tarımın yaygınlaştırılması amacıyla çiftçiler ile teknik personele eğitim verilmeye başlandı.

25.02.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, organik ve iyi tarımın yaygınlaştırılması amacıyla çiftçiler ile teknik personele eğitim verilmeye başlandı.

Elazığ'da organik ve iyi tarımın yaygınlaştırılması amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından eğitim programları düzenlenmeye başlandı. Çiftçi ve teknik personele ilk olarak biber yetiştiriciliğine ön planda bulunan Saalkaya ile üzüm yetiştiriciliğinde ön sıralarda yer alan Hoşköyde eğitim programı verildi.

Eğitim programı ile ilgili bilgi veren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Gürbüz, "Organik tarım, insan sağlığına, çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü, sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir. Müdürlüğümüzce Elazığ'da organik tarım ve iyi tarımın yaygınlaştırılması amacıyla çiftçi, teknik personele yönelik eğitim çalışmaları başladı" dedi.

İlk eğitimlerin yapıldığını anlatan Gürbüz, "Bu kapsamda Salkaya köyünde Elazığ biberi başta olmak üzere sebze üreticilerine organik ve iyi tarıma geçilmesi konusunda çiftçi eğitimi düzenlendi. Yine Hoşköyü üzüm üreticileri için çiftçi eğitim toplantısı düzenlenerek bilgilendirildi. Eğitim çalışmaları kapsamında önümüzdeki günlerde Kuzova, Baskil, Karakoçan ve Kovancılar'da eğitim verilmeye devam edilecek. Çiftçi eğitimlerinin yanında görevli teknik personele yönelik de hizmet içi eğitimler düzenlendi" diye konuştu.

Eğitim çerçevesinde ilk aşamada 280 çiftçi ve 16 teknik personele eğitim verilmesinini planlandığı ve tüm ilçeler ile üretimin yoğun olduğu köylerde devam edeceği bildirildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Organik ve İyi Tarım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Zaza : Vay gagolar Sak'ın oyunuzu AKP vermeyin a yoksa Apo'yu size başkan yaparlar özerk olursunuz 0 0 Yanıtla

Advertisement