Elbistan'a Yeşil Kuşak İçin Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Yerel

Elbistan'a Yeşil Kuşak İçin Çalışmalar Başladı

Elbistan\'a Yeşil Kuşak İçin Çalışmalar Başladı

Elbistan’da mera vasfını kaybetmiş alanlar ile hazine arazilerinin ormanlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar hız kazandı.

15.02.2014 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan'da mera vasfını kaybetmiş alanlar ile hazine arazilerinin ormanlaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar hız kazandı. Bu amaçla proje hazırlıkları başlarken, Orman Bölge Müdürlüğü'nden bir heyet Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun'u ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Etüt Proje Başmühendisi Hüseyin Akçay, Ağaçlandırma Şube Müdürü Selim Şahin, Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, Elbistan Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Hacı Ahmet Götürler, Elbistan Orman İşletme Şefi Ceyhun Alkan, Kaymakam Tuncay Akkoyun'a ilçe genelinde yapılacak çalışmalar ve süreç hakkında bilgi verdiler.

Yapılan çalışmalar ile Elbistan'ın güneyini kapsayan Taşoluk mevkiinden İğde Beldesi'ne kadar olan Şardağı eteklerindeki 30 bin dönüm ile Büyükyapalak, Doğan ve Karahöyük'teki mera vasfını yitirmiş 30 bin dönüm arazi ile birlikte toplam 60 bin dönümlük bir alanda orman çalışması yapılacağını belirten yetkililer, bu amaçla proje çalışmasına başladıklarını ifade ettiler.

Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, Elbistan'da 60 bin dönümlük bir alanda ormanlaştırma çalışması yapacaklarını ifade ederek, 2014 yılı için 10 bin dönümlük alanı projelendireceklerini söyledi.

İlkbaharda fidan dikiminin yapılacağını ve bu 10 bin dönümlük alana 1 milyon fidan dikeceklerini belirten Hasırcı, sonraki yıllarda ise kalan alanın hızlı bir biçimde ağaçlandırılacağını ve Elbistan'ın bu sayede önemli bir orman alanına kavuşacağını kaydetti.

Elbistan'ı ağaçlandırmak için seferberlik ilan ettiklerinin altını çizen Hasırcı, Elbistan'a yakışan bir çalışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise Elbistan'ın orman bakımından çok cılız bir bitki örtüsüne sahip olduğunu ifade ederek, ağaçlandırma çalışmaları için seferber olacaklarını söyledi.

Elbistan'ın kültürel ve tarihi bakımdan çok zengin olduğunu belirten Kaymakam Akkoyun, insanların daha güzel bir çevrede yaşaması ve nefes alması için orman alanlarına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, orman çalışmalarına her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Kaymakam Akkoyun, Elbistan'daki ağaçlandırma çalışmalarının yakın takipçisi olacaklarını belirterek, Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elbistan'a Yeşil Kuşak İçin Çalışmalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement