Elbistan'da Husumetli Aileler Barıştırıldı - Son Dakika
Güncel

Elbistan'da Husumetli Aileler Barıştırıldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Aktaş ve Beştepe aileleri arasında 3 yıl önce başlayan husumet, barış yemeğiyle son buldu.

11.04.2014 19:42  Güncelleme: 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde, Aktaş ve Beştepe aileleri arasında 3 yıl önce başlayan husumet, barış yemeğiyle son buldu.

Elbistan'da, Aktaş ile Beştepe aileleri arasında 3 yıl önce çıkan kavgada 2 kişi yaşamını yitirirken, iki aile arasında husumet başlamıştı. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, iki ailenin barışması için ileri gelenleriyle görüştü. İki ailenin barışı kabul etmesinin ardından bugün aileler barış yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, iki aileye mensup fertlerin yanı sıra; Vali Şükrü Kocatepe, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Coşkun Doğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Kıvanç Sağlam, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Kur'an tilaveti ile başlayan barış yemeğinde konuşan Vali Kocatepe, "Böyle bir ulvi görevi ifa etmek üzere sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyum. Sizler bu güzel Elbistan'ımızın güzel bir köyünde yaşıyorsunuz. Ülkemizde her geçen gün güçleniyor ve güzelleşiyor. Bu güzellikleri ancak birlik ve beraberlikle değerlendirebiliriz. Bu kadar parlak istikbalin içinde biz Karahüyük Köyü'nde dünyayı kendimize zindan etmişiz. İnsan hatasız olmaz. Elbette fert hata yapacaktır. Beşer şaşar misali. Ama büyüklük kötülük yapanı affetmektir. İyiliğe iyilikle cevap vermek her kişi; kötülüğe iyilikle karşılık vermek ise er kişinin karıdır. Bu dünyayı cennet gibi yaşamak varken birbirimize kin besleyerek zindana çevirmek bize yakışan bir şey değil. Kardeş olalım, bir olalım, iri olalım, diri olalım geleceğe bakalım. Geçmişi bir kenara bırakalım. Hepimiz kardeşiz. Kardeşler arasında düşmanlık olmaz. Benim istirhamım bu güzel kararınızı, erdemli kararınızı devam ettirin. Karahüyük Köyümüz cennet olsun. Herkes bir birbirine kardeşlik göstersin ve bundan sonraki ömrümüzü bu şekilde yaşayalım" dedi.

Barış yemeğine bir milletvekili olarak katılmadığını, Karahüyük'te doğmuş birisi olarak yer aldığını belirten Mahir Ünal, iki aile arasında barış olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. Konuşmaların ardından taraflar yemek yedikten sonra bir birleriyle tokalaştı. - Elbistan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elbistan'da Husumetli Aileler Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement