Elvanpazarcık'ta Hıdırellez Şenlikleri - Son Dakika
Yerel

Elvanpazarcık'ta Hıdırellez Şenlikleri

Elvanpazarcık\'ta Hıdırellez Şenlikleri

Zonguldak’ın Elvanpazarcık beldesinde geleneksel olarak düzenlenen 6. Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

11.05.2014 18:14

Zonguldak'ın Elvanpazarcık beldesinde geleneksel olarak düzenlenen 6. Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, partililer ve vatandaşlar katıldı. Program öncesi konuklara Kur-an'ı Kerim dinletildi, ilahiler ve dualar okundu. Program daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşması yapan Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, hıdrellez şenliklerinin önemine değindi. Uzun; "Geleneksel hale getirdiğimiz Hıdrellez şenliklerimizin bu yıl 6.'sını düzenledik. Allah izin verdiği takdirde her sene düzenlemeye devam edeceğiz. Önceki senelerde olduğu gibi yine Kültür Turizm Bakanlığı'nın desteği ile bu şenlikleri organize ediyoruz. Amacımız, baharın gelişini müjdeleyen bu günde, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, saygı ve sevgiyi küçüklerimize aşılamak, geleneklerimizi geliştirerek bizden sonraki kuşaklara aktarmaktır. Bu günler, bolluk ve bereket günleridir. Kur'an-Kerim okuduk, dualar ettik ve inşallah bolluk içinde ve bereketli bir yıl geçiririz." dedi.

Konuşmanın ardından şenlik başladı. Yoğurt yeme yarışması, çuval ve halat çekme yarışları izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Ağızda kaşıkla yumurta taşıma yarışı ve alandaki renkli görüntülerle eğlenceli dakikalar geçiren belde sakinleri, daha sonra yerel sanatçıların verdiği konsere katıldı. Söylenen şarkılara eşlik ederek doyasıya eğlenen vatandaşlar, organizasyonu düzenleyen Elvanpazarcık Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Bu arada, yarışmada dereceye girenlere törenle ödülleri verildi. İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerle program gün boyu devam etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elvanpazarcık'ta Hıdırellez Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement