Emekli Hakim ve Savcının Atandığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Emekli Hakim ve Savcının Atandığı İddiası

HSYK'nın bir hakim ve bir savcıyı emekli oldukları halde atama kararnamesi kapsamına aldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi Haberlerde adı geçen savcının kararnameden 5 gün sonra emekliye ayrıldığı, hakimin ise görevine devam ettiği duyuruldu.

25.06.2014 17:12

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) bir hakim ve bir savcıyı emekli oldukları halde atama kararnamesi kapsamına aldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

HSYK'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, bazı basın ve yayın organlarında 2014 yılı yaz kararnamesinde Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Galip Karayazı ile İstanbul Hakimi Osman Hancıoğlu'nun emekli oldukları halde kararname kapsamına alındıkları yönünde haberler çıktığı anımsatıldı.

Haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen duyuruda, 2014 yılı yaz kararnamesinin HSYK Birinci Dairesi tarafından 11 Haziran 2014 tarihinde ilan edildiği, Savcı Karayazı'nın kararnamede Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığına atandığı, ilgilinin atandığı tarihte görevi başında olduğu ve kararname tarihinden 5 gün sonra 16 Haziran 2014 tarihinde emekliye ayrıldığı belirtildi.

Duyuruda, Hakim Hancıoğlu'nun ise kararname ile İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandığı, kararname tarihi itibariyle ve halen mevcut görevine devam ettiği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emekli Hakim ve Savcının Atandığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement