Emekli İstihbaratçı Gürman'a Bodrum'da Son Görev - Son Dakika
Güncel

Emekli İstihbaratçı Gürman'a Bodrum'da Son Görev

Emekli İstihbaratçı Gürman\'a Bodrum\'da Son Görev

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında yaşamını yitiren emekli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Rennan Gürman'ın cenazesi, Bodrum'da toprağa verildi.

25.03.2016 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında yaşamını yitiren emekli Emniyet İstihbarat Daire Başkanı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Rennan Gürman'ın cenazesi, Bodrum'da toprağa verildi.

Emekli İstihbarat Daire Başkanı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Rennan Gürman, yaşlılığa bağlı nedenlerden İzmir'de tedavi gördüğü hastanede öldü. İki çocuk babası Gürman için Bodrum'da cenaze töreni düzenlendi. Gürman'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki resmi törenin ardından Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camisi'ne getirildi. Gürman için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Gürman, 2003'te yaşamını yitiren, İnterpol'de de görev yapmış olan eşi Türkan Gürman gibi Türbe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş'nın da aralarında bulunduğu meslektaşları ve dostları katıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, bazı il emniyet müdürlükleri cenaze töreni için çelenk gönderdi. Aile mezarlık çıkışında taziyeleri kabul etti.

'O GİZLİ BİR KAHRAMANDI'

İsmail Rennan Gürman'ın uzun süredir Bodrum'da yaşadığını söyleyen kardeşi Ahmet Ateş Gürman, "O gizli bir kahramandı. Hiç kimsenin bilmediği fedekarlıklar yaptı. Bu vatan için canını defalarca tehlikeye attı. Türkiye'deki istihbaratın ana damarıydı. Emekli olduktan sonra ondan istifade edildi. Emekli olduğu halde özel bir durumla tekrar memuriyete döndü. 65 yaşını dolduruncaya kadarda memuriyete devam etti" dedi. Merhum Gürman'ın 2003'de vefat eden eşinin de emniyet teşkilatından emekli olduğunu belirten Ateş Gürman "O da İnterpol'de çalıştı, çok değerliydi" diye konuştu. Ateş Gürman, ağabeyinin mezarına "Çok severdi' diyerek gelincik çiçeği bıraktı.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Emekli İstihbaratçı Gürman'a Bodrum'da Son Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement