Emekli Orgeneral Doğan Hakkındaki Takipsizlik Kararına İtiraz - Son Dakika
Yerel

Emekli Orgeneral Doğan Hakkındaki Takipsizlik Kararına İtiraz

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında "dini değerleri aşağıladığı" gerekçesiyle yapılan suç duyurusuyla ilgili verdiği "takipsizlik" kararına itiraz edildi.

21.04.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan hakkında "dini değerleri aşağıladığı" gerekçesiyle yapılan suç duyurusuyla ilgili verdiği "takipsizlik" kararına itiraz edildi.

Diyarbakır'da avukat Ercan Ezgin, Doğan hakkındaki suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "yetkisizlik" kararı vererek gönderdiği dosyada incelemesini tamamlayan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın  "kovuşturmaya yer olmadığına" dair kararına itirazda bulundu.

Avukat Ezgin, Silivri Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği itiraz dilekçesinde, kararın laiklik ilkesinin arkasına sığdırılacak bir karar olmadığını savundu.

Ezgin, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Laiklik insanlara din ve vicdan hürriyetidir ancak başkasının dini değerlerini aşağılama veya küçük düşürme hakkını vermez. Çetin Doğan'ın basın önünde kullandığı bu ifadeler toplumda inanç çatışmasını oluşturan farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak. Dini tahammülü yok edecek ve kamplaşmaya sebep olacak, inananla inanmayanı karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımıştır."

Doğan, 22 Haziran'da Balyoz davasında tahliyesinin ardından Silivri Cezaevi'nden çıkışında gazetecilere "7. yüzyılda Arapları geliştirmek için yapılan yasaların bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan var mı?" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emekli Orgeneral Doğan Hakkındaki Takipsizlik Kararına İtiraz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement