Emeklilerden 'Sözünüzü Tutun' Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Emeklilerden 'Sözünüzü Tutun' Çağrısı

Emeklilerden \'Sözünüzü Tutun\' Çağrısı

İzmir’de Tüm Emekliler Sendikası Aliağa Şubesi temsilcileri ‘Emekliler Haftası’ kapsamında basın açıklamasında bulundu.

03.07.2015 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Tüm Emekliler Sendikası Aliağa Şubesi temsilcileri 'Emekliler Haftası' kapsamında basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, emeklilere seçim öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesi vurgusu yapıldı.

İlçede yer alan Demokrasi Meydanı'nda yapılan basın açıklamasını Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe yaptı. Eyleme emekli vatandaşlar da destek verdi. Emekliler Haftası dolayısıyla hazırlanan ve Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen'in imzasını taşıyan 'Emekliler nutuk değil, sorunlarına çözüm bekliyorlar' başlıklı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemizi yönetenler, katıldıkları toplantılılarda yaptıkları konuşmalarda veya basınımızın emeklilerle ilgili sorularına verdikleri yanıtlarda, emeklileri yere göğe sığdıramazlar. Ama ne yazık ki açıklamalar eyleme dönüşmemektedir. Bugün Türkiye'de yaşayan 11 milyon emeklinin yaşadığı sorun ve sıkıntılar, söylenenlerin samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Zira samimi olsalardı bugün Türkiye'de emekliler toplumun en mağdur kesimi olmazlardı."

Açıklamada iktidarın emekliler üzerindeki politikaları da eleştirilirken, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetlerinin özelleştirilmesi emeklilerin mağduriyetini artırdığı belirtildi. Ayrıca çalışan ve işyeri açan emeklilerden alınan yüzde 15 sosyal güvenlik destek priminin zaten zor durumda olan emeklileri ekonomik olarak daha da zora soktuğu da açıklamada ifade edildi.

MUHALEFET PARTİLERİNE GENSORU ÇAĞRISI

Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, muhalefet partilerine seslenerek, emeklilerin ekonomik olarak rahatlamaları için Ramazan Bayramı'nda emeklilere ikramiye verilmesini talep etti. İktidar partisi dışındaki partilerin vekil sayılarının konu ile ilgili meclise gensoru verilmesi için yeterli sayıda olduklarının altını çizen Yeşiltepe, konunun çözümü halinde emeklilerin ekonomik olarak biraz da olsa rahatlayabileceklerini kaydetti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emeklilerden 'Sözünüzü Tutun' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement