Emeklilik İçin Yaşı Bekleyenler de GSS Primi Ödeyebilecek - Son Dakika
Yerel

Emeklilik İçin Yaşı Bekleyenler de GSS Primi Ödeyebilecek

Emeklilik İçin Yaşı Bekleyenler de GSS Primi Ödeyebilecek

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Mali Müşavirlik yapan İsmail Atasever, hiçbir sağlık güvencesinden faydalanamayan vatandaşların artık GSS sayesinde tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini söyledi.

06.03.2012 18:39  Güncelleme: 08:29

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Mali Müşavirlik yapan İsmail Atasever, hiçbir sağlık güvencesinden faydalanamayan vatandaşların artık Genel Sağlık Sigorta (GSS) sayesinde tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini söyledi.

GSS hakkında açıklamalarda bulunan Mali Müşavir İsmail Atasever, 5510 sayılı yasa ile getirilen Genel Sağlık Sigortası, emekliliklerini bekleyenler için iyi bir gelişme olduğunu belirterek, "Yaşlılık (emeklilik) aylığı bağlanması için gerekli olan prim ödeme gün sayısını tamamlayıp, yaş şartının dolmasını bekleyenler artık genel sağlık sigortasından yararlanabilecekler. Söz konusu kişiler genel sağlık sigortası kapsamına alınarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edebilirler" dedi.

Gelir testine başvurmaları halinde gelir testi sonucuna göre primleri ya devlet tarafından ödenecek yada kendileri aile içinde kişi başına düşen gelir tutarına göre genel sağlık sigortası primi ödemekle yükümlü olacaklarını ifade eden Atasever, "Ancak bu durumda GSS yaptırmak isteyenler, sağlık güvencesi yani Bağ-Kur veya sigortalı olmayacak. Emekli olacak kişi prim gününü doldurmuş ancak yaş şartını sağlayamamış ve sağlık hizmetinden de yararlanmak istediği için kendisini mecbur Bağ-Kur veya sigorta ödemek zorunda hissettiğini düşünenler, bu kanundan yararlanabilirler" diye konuştu.

- YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emeklilik İçin Yaşı Bekleyenler de GSS Primi Ödeyebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement