Emekliye 335 TL İntibak Zammı Yolda - Son Dakika
Ekonomi

Emekliye 335 TL İntibak Zammı Yolda

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için önemli dönemece girildi. Açılan davanın nisanda sonlanması bekleniyor. Olumlu karar, milyonlara intibak zammı yolunu açacak.

01.03.2015 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyet Yazarı Prof. Dr. Cem Kılıç, intabak zammı ve Meclis'te görüşülen torba yasayla ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Şubat ayı çalışma hayatı için çok önemli iki torba yasanın hazırlıkları ile geçti. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile İş Kanunu'nda değişiklikler öngören torba yasa komisyondan geçti. Meclis Genel Kurulu'na gelmesi bekleniyor. Bu torba yasada hem İş Sağlığı ve Güvenliği, hem İş Kanunu'nda çok önemli değişiklikler yer alıyor.

Bunun yanında Başbakan Davutoğlu'nun ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunması ile açıkladığı tedbirleri içeren torba yasa da komisyonda görüşülüyor. Dolayısıyla Mart ayında da çalışma hayatı ile ilgili önemli gelişmelerin yaşanabileceğini öngörmek mümkün. Diğer yandan SGK Şubat ayı içerisinde tüp bebek ile ilgili sağlık uygulama tebliğinde önemli değişikliklere imza attı. Bu sayede daha fazla kişi tüp bebek tedavisinden SGK vasıtasıyla yararlanabilir hale geldi.

KRİTİK KARAR NİSANDA

Torba yasaların hazırlıkları dışında çalışma hayatının en önemli gündem maddelerinden birisi de 2000 sonrası emeklilere tanınacak intibak hakkı. 2000 öncesi emekliler için intibak geçtiğimiz yıllarda hayata geçmişti. Ancak 2000 sonrası emeklilerin de intibaktan yararlanması gerekiyor. İntibak aslında bütün emeklilerin hakkı. Emekli aylıklarının hesaplanmasındaki yöntem farklılıkları dolayısıyla farklı tarihte emekli olmuş kişilerin emekli aylıklarının da farklı olması durumu söz konusu oluyor. Özellikle 2008 sonrası emekli olacak kişilerin emekli aylıkları önceki dönemlere göre çok daha düşük olacak. Bu nedenle intibak konusunda gerekli adımların atılması gerekiyor. Ancak kalıcı olarak atılacak adımın ise emekli aylıklarının hesaplanması kriterlerini değiştirilmesi ve hem emekli aylıklarının giderek düşmesinin hem de çalıştıkça emekli aylığının azalmasının önüne şeklinde olması gerekiyor.

AYDA 355 TL EK GELİR

2000 sonrası emeklilere intibak konusunda bürokratların çekincesi kamu maliyesine getirilecek yük. Bu yükten endişe eden bürokratlar intibak konusunda adım atılmasının bütçeye hasar vereceğini düşünüyor. Diğer yandan konuyla ilgili açılmış bir dava var. Davanın 29 Nisan'da sonuçlanması bekleniyor. Davanın sonucu olumlu olur ve 2000 sonrası emeklilere de intibak uygulanması gerektiği karara bağlanırsa hükümetin konuyla ilgili düzenleme yapması gerekecek. Böyle bir düzenleme ile emeklilerin aylıklarına göre 50 TL ila 355 TL arasında iyileştirmeler söz konusu olacak.

Davanın sonucu olumsuz olursa konunun Anayasa Mahkemesine taşınması da mümkün. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse Anayasa Mahkemesi'nin kararı beklenecek ve hükümetin konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapması gerektiğine Anayasa Mahkemesi tarafından da karar verilebilecek. (Kaynak: Milliyet)

Emekliye 335 TL İntibak Zammı Yolda
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Emekliye 335 TL İntibak Zammı Yolda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • Necati cumali: Seçim yalanları başladı bu sefer havayı alırsınız 74 5 Yanıtla
  • ADANALI: OYUM AKP YE BUYUKSUN 4 25 Yanıtla
  • izmirli hasan: ben bir akp li olarak bunların bir allah dediklerinden başkasına inanmıyorum . çükü artık inandırıc olmuyorlar . bunların sonu geldi arkadaşlar. 24 2 Yanıtla
  • hocadan: Seçim edebiyatı başladı arkadan da makarna gelir 21 5 Yanıtla
  • BOŞ: he hee seçim geliyor ya :) 16 8 Yanıtla
  • ALOS: AKP EMEKLİYE ZAMMI KOYDU MU SAĞLAM KOYAR MERAK ETMEYİN. 19 5 Yanıtla
  • ömer: işe gitmeden maaş alan akplilerin peşine düşsenize. 18 3 Yanıtla
  • erdem sabri: açlık sınırı devletin açıkladığı 1370 tl , yoksulluk sınırı 4000 tl olan ülkedeki bu resmi inanmak mümkün değil pinpon topu , gemi halatını baz alarak yapılmış bu istatistiğe mutfakta gerçek enflasyon yzde 25-30 dur minimum , demekki ülke nufusunun 3 te 2 si açlık ve yoksulluk sınırı altında sürünmektedir. 1000 tl altında maaş alan emekli ve işçi bunun yarısını kira diğer yarısını faturalara yetiştirmekte 1 ay aç açık gezmektedir bu insanlar ne yer ne içer, ne giyer nasıl çocuk büyütür 3 çocuk diyenlere duyurulur, asgari emekli maaşı 1500, asgari ücret 2500 tl olmalıdır 20 0 Yanıtla
  • emekli: ya kardeşim şu emeklilerle dalga geçmeyi bırakın yok intibak yok promosyon yok emekliye çifte zam ben on iki senedir akp nin emekliyi düşünüpte dogru dürüt zam yaptıgını görmedim ama artık hiç inanmıyorum 7 haziranı bekliyorum 17 2 Yanıtla
  • ALOS: BEN ZAM FİLAN İSTEMİYORUM, ÇALMAYIN, ÇARPMAYIN BANA YETER. 15 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye, İkinci Yüzyılında Yeni Destanlar Yazmaya Niyetli
    14:56 Türkiye, İkinci Yüzyılında Yeni Destanlar Yazmaya Niyetli

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin artık, yüzyıllık bir zamanı geride bırakmış, ikinci yüzyılında yeni destanlar yazmaya niyetli bir ülke olduğunu söyledi.

  • Denizli İş Dünyası İstişare Toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Buluştu
    14:54 Denizli İş Dünyası İstişare Toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Buluştu

    Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası ve Denizli İhracatçılar Birliği'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Denizli İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda, Denizlililer Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Toplantıda, Denizli iş dünyasının beklentileri ve düşünceleri dile getirildi.

  • İzmir'de Belediye İşçileri Eylemde
    14:46 İzmir'de Belediye İşçileri Eylemde

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, belediye yönetiminin duyarsızlığına ve geçim sıkıntısına dikkat çekiyor.

  • Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz
    14:31 Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı
    14:06 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, alın terinin karşılığını almak için belediye yönetimi ile görüşmek istediklerini belirtti.

  • Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi
    14:02 Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi

    Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları' konulu eğitim, çağrı merkezi sektöründe istihdam sağlamak isteyen ve çağrı merkezi bulunan işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, çağrı merkezi kriterleri, müşteri sadakati, hizmet standartları ve doğru iletişim konuları ele alındı.

  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.


Advertisement