Emniyet Müdürü Yılmaz Hakkındaki Dava - Son Dakika
Güncel

Emniyet Müdürü Yılmaz Hakkındaki Dava

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü Halkalı'daki polis lojmanlarının önünde tabancayla öldüren emniyet müdürü Celal Yılmaz'ın "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan yargılanmasına devam edildi.

01.02.2016 18:39

Trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsünü Halkalı'daki polis lojmanlarının önünde tabancayla öldüren emniyet müdürü Celal Yılmaz'ın "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı tutuklu sanık Celal Yılmaz, ölen Ahmet Sülüşoğlu'nun ağabeyi Mecnun Sülüşoğlu ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Celal Yılmaz'ın avukatları tarafından uzman bilirkişiler hazır edildi. Uzman bilirkişilerce kurulan teknik tesisat üzerinden video görüntüleriyle sunum yapıldı.

Söz alan sanık Celal Yılmaz, "Tüm mukaddesatım üzerine yemin ederek söylüyorum ki maktul etkisiz hale geldiğinde söylediğim ilk söz 'Değdi mi be kardeşim ne gerek vardı" dedim ama bana söylediği ilk söz "Allah razı olsun senden' şeklinde oldu" dedi.

Sunumdan sonra söz alan Sülüşoğlu ailesinin avukatı Erdal Fatih Çanakçı ise uzman bilirkişinin açıklamalarından objektif olmadığının anlaşıldığını iddia ederek, "Her ne kadar adli bilişim uzmanı olduğu söylense de bu konuda özel uzmanlık yapabilecek ehliyet ve yeterlilikte olup olmadığı belirsizdir. Görüntülerde silahın alınması ve yaşam hakkı ihlal edilmeden etkisiz hale getirme yöntemi tercih edilmeden doğrudan sanığın maktulün yaşam hakkını hedef aldığı ortadadır. Sanık profesyonel bir emniyetçidir. Maktulü etkisiz hale getirebilecek çok sayıda eğitim ve deneyime sahip olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Duruşmada söz verilen Mecnun Sülüşoğlu, kardeşinin Türkiye Cumhuriyeti polisine ya da herhangi bir görevlisine silahla mukavemet edecek bir insan olmadığını, bunu yapabilecek "en son insan" olduğunu savundu.

Cumhuriyet Savcısı Talip Kalkan da eksik hususların giderilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Savcının talepleri üzerine sanık Celal Yılmaz, "Öldürme kastım yoktur. Kesinlikle orantılılığı geçmedim. 2,5 aydır tutukluyum. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum. Allah'tan şahsın silahı patlamadı, benim tek kastım canımı ve oradakilerin canını kurtarmaktı" diye konuştu.

Sanık Yılmaz'ın avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Celal Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 3 Şubat Çarşamba gününe erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 17 Ağustos'ta Celal Yılmaz'ın eşinin de içinde bulunduğu otomobiliyle Halkalı'daki evine giderken aynı istikamette seyreden Ahmet Sülüşoğlu yönetimindeki plakasız motosikletin sağ yanlarından geçtiği anlatıldı.

İddianamede, Yılmaz ve eşinin beyanlarına göre, Ahmet Sülüşoğlu'nun motosikletini Yılmaz'ın aracının önüne doğru sürdüğünü, motosikletin plakasız olduğunun görülmesi üzerine "emniyet güçlerine eylem yapılabileceği" yolundaki uyarıları dikkate alarak Yılmaz'ın motosikleti geçtiği ve bu sırada korna çaldığı aktarıldı. Sülüşoğlu'nun da bu sırada bağırarak bir şeyler söylediği, Yılmaz'ı Halkalı'daki lojmanlarına kadar takip ettiği ve Yılmaz'ın da motosikletten inip yanına gelen maktule vurduğu belirtilen iddianamede, araya özel güvenlikçilerin girmesi üzerine Sülüşoğlu'nun "Burada büyük bir olay çıkacak göreceksiniz" dedikten sonra motosikletiyle site girişinden ayrıldığı kaydedildi.

Beyanlara ve güvenlik kamerası saatine göre, Yılmaz'ın 00.56'da yaya olarak site girişine geldiği ve özel güvenlik görevlilerine, şahsın tekrar gelmesi halinde polisi aramalarını söylediği, bu sırada Ahmet Sülüşoğlu'nun motosikletiyle gelip yanındaki tabancayı doldurduktan sonra güvenlik görevlisine yönelerek 'Nerede lan o?' diye birkaç kez bağırdığı, 2-3 kez tetiğe bastığı ancak silahın patlamadığı ifade edildi.

İddianamede, özel güvenlik görevlisinin arkasında bulunan Celal Yılmaz'ın tabancayla Sülüşoğlu'na doğru ilerlediği ve tabancasıyla 3 defa ateş ettiği, yaralanan Sülüşoğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Sülüşoğlu'nun silahı çekerek mermi sürmesi karşısında Yılmaz'ın suçu haksız tahrik altında işlediğinin anlaşıldığına işaret edilen iddianamede, Yılmaz'ın suçu meşru savunma ve zorunluluk halinde işlediği yönündeki savunmalarının ise mahkemenin takdirinde olduğu vurgulandı.

İddianamede, Celal Yılmaz hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yılmaz, Nöbetçi Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliğince 18 Ağustos 2015'te tutuklanmış, avukatının itirazı üzerine 23 Ağustos'ta Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği'nce serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Müdürü Yılmaz Hakkındaki Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement