Emniyet, Taraf'ı Provokatörlükle Suçladı - Son Dakika
Güncel

Emniyet, Taraf'ı Provokatörlükle Suçladı

Emniyet, Taraf\'ı Provokatörlükle Suçladı

Şanlıurfa Emniyeti, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan 'Bağdadi'nin Sağ kolu Urfa'da tedavi edildi' başlıklı haberi yalanladı.

12.09.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) komutanlara arasında yer alan Ahmet El H.'nin Şanlıurfa'da tedavi gördüğü şeklinde haber yayımlayan Taraf Gazetesi'ne Urfa Emniyeti'nden yalanlama geldi. Emniyet açıklamasında haber ve iddiaların mesnetsiz olduğunu ve ulusal güvenliğe zarar verdiğini belirtti.

Emniyet ayrıca il genelinde yapılan araştırmada söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve il genelinde bahsi geçen ismin herhangi bir hastanede tedavi edilmediğini belirtti.

Emniyet ayrıca açıklamasının detaylarında şu ifadelere yer verdi: ""Bağdadi'nin Sağ kolu Urfa'da tedavi edildi" başlığı ile yayınlanan gazete manşetinde; "Geçen ay Rakka'ya yapılan ABD bombardımanında sol bacağı kopan, IŞİD'in tepe isimlerinden Ahmet El H.'nin Türkiye'de tedavi edildiği belirlendi" şeklinde, ayrıca aynı gazetenin internet sitesinde 11.09.2014 tarihinde;

"IŞİD militanları devlet kesesinden tedavi oldu" başlığı ile yayınlanan haberde;
"Geçen ay Rakka'ya yapılan ABD?bombardımanında sol bacağı kopan, IŞİD'in tepe isimlerinden Ahmet El H.'nin Türkiye'de tedavi edildiği belirlendi" içerikli haberler yayınlandığı görülmüştür.
Bahse konu haber içerikleri ile ilgili olarak son dönemde Şanlıurfa ilinde IŞİD militanlarının olduğu, Devlet eli ile hastanelerde tedavi edildiği yönünde, çeşitli basın ve yayın organlarında kaynağı belli olmayan ancak, tahmin edilen mesnetsiz haberler yapılmaktadır.

Amacı belli grupların ortaya attığı provakatif ve asılsız bu iddialar büyük bir sorumsuzluk örneği olup, Ulusal güvenlik ve vatandaşın selameti konularının bu şekilde istismarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği açıktır.

Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda, haberlerde adı geçen Ahmet El H. İsimli şahsın ilimizde ki hastanelerde tedavi görmediği anlaşılmış olup, hastanelerimize intikal eden tüm yaralı şahıslarla ilgili olarak gerekli çalışmalar gizlilik ve hassasiyet içerisinde yürütülmektedir. Bu gayri ciddi haberlerin belli bir kesim tarafından maksatlı olarak istihbarat birimleri ve güvenlik güçlerinin imajını zedelemek ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası platformlarda zor durumda bırakmak için yapıldığı, kamuoyunun takdirlerine arz olunur."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Emniyet, Taraf'ı Provokatörlükle Suçladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement