En Hızlı Baklava Gaziantep'te Yenir - Son Dakika
Güncel

En Hızlı Baklava Gaziantep'te Yenir

En Hızlı Baklava Gaziantep\'te Yenir

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ‘Baklava Yeme Yarışması’ düzenlendi.

20.09.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 'Baklava Yeme Yarışması' düzenlendi.

Kavaklık Parkı'nda 50 yarışmacının katıldığı etkinlikte, katılımcılar yarışma öncesi kurallara uymaları ve sağlık sorunları konusunda uyarıldı. Rahatsızlanmaları halinde yarışmayı bırakmaları istenen yarışmacılar için sağlık ekibi hazır bulundu. Bir kilo baklavayı en kısa sürede bitirmeye çalışan yarışmacılar, renkli görüntüler oluşturdu. Kardeş ülkelerden gelen katılımcıların da izlediği yarışmaya, Kamerun Fongo Tongo Belediye Başkanı Jean Paul Nanfack da yarışmacı olarak etkinliğe katıldı.

Yarışmanın jüri üyeliğini, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı (TASFED) Yaşar Yalçın Manav ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şef temsilcileri yaptı. Yarışmada 1 kilo baklavayı 3 dakika 46 saniyede bitiren Mehmet Yıldızhan birinci, Mehmet Genç ikinci, Mushap Uçmaz üçüncü oldu.

TASFED Başkanı Manav, yarışma sonunda yaptığı konuşmada, Gaziantep'in Türkiye'deki gastronominin en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile dünyada tek yerde en iyi üretilen baklavayı "Guinness Rekorlar Kitabı"na aldırmayı hedeflediklerini belirtti. Uluslararası 'Şefler Yarışması' düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden Manav, "Bir okul akademi aşçılık akademisi projemiz var. Her gün binlerce kilogram ekmeğimiz var, bu doğrultuda bayanlar arası bayat ekmek yemekleri ve yarışması düzenlemeyi düşünüyoruz. İsrafı önlemek için. Her şeye layıktır Gaziantep'imiz" dedi.

Konuşmaların ardından TASFED Başkanı Manav, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ve Gurme Ragıp Güzelbey yarışmada dereceye girenlere bir takım hediyeler verdi. Bu arada yarışmada dereceye girenlere ödülleri, yarın gerçekleştirilecek ödül töreninde verilecek. Yarışmaya jüri üyesi olarak Sırbistan Tutin Belediye Başkanı Semseddin Kuçeviç de katıldı. Baklava yeme yarışmasına sponsor olan Koçak, Çelebioğlluları, Akıncıoğlu, Şirvan, Çavuşoğlu, Güllüoğlu Ömer, Güllüoğlu Mahmut, İmam Çağdaş, Ayıntap baklavalarına katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından teşekkür edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel En Hızlı Baklava Gaziantep'te Yenir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement