Endonezya'nın Üçüncü Büyük Stk'sından İhlas Vakfına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Endonezya'nın Üçüncü Büyük Stk'sından İhlas Vakfına Ziyaret

Endonezya\'nın Üçüncü Büyük Stk\'sından İhlas Vakfına Ziyaret

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da faaliyet gösteren PKPU Vakfı Türkiye Temsilcisi Muhammad Abdullah Azzam, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay’ı ziyaret etti.

23.05.2015 12:20

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da faaliyet gösteren PKPU Vakfı Türkiye Temsilcisi Muhammad Abdullah Azzam, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mehmet Okyay'ı ziyaret etti.

İhlas Vakfının İstanbul Bahçelievler merkezinde gerçekleşen ziyarete İhlas Vakfı Yemen Koordinatörü ve Bahçelievler Yurt Müdürü Osman Gül ile Kurumsal İletişim Müdürü Şaban Çakır da katıldı.

PKPU Vakfı Türkiye Temsilcisi Muhammad Abdullah Azzam görüşmede, temsilcisi olduğu vakfın faaliyetlerinden bahsetti. PKPU Vakfı olarak Endonezya genelinde özellikle Açe'de yardıma muhtaç insanlara ulaştıklarını ifade eden Azam, onların dertlerine derman olmak için çalıştıklarını söyledi.

Azzam, İhlas Vakfını, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları kanalı ile tanıdıklarını, yurt içi ve yurt dışı hizmetlerini yakından takip ettiklerini belirterek, "Birçok ülkeye götürmüş olduğunuz insani ve kültürel yardımları Endonezya'ya da ulaştırmanızı bekliyoruz" dedi.

İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay da, 16. Asırda Endonezya'daki Müslümanlar ile temas kurulduğunu belirterek, "Müslüman Açe devleti Portekiz saldırıları karşısında Osmanlı'dan yardım istedi. Osmanlı'da bunun üzerine yardım gönderdi. Bu açıdan bakıldığında bizler iki kardeş ülkenin insanlarıyız" diye konuştu.

İhlas Vakfı olarak yurt içi ve yurt dışında öğrenci yurtları ile 3000 civarında öğrenciye hizmet verdiklerini vurgulayan Okyay, birçok Afrika ülkesinin yanında Afganistan, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelere özellikle Kurban ve Ramazan aylarında hayırseverlerin bağışlarını ulaştırdıklarını söyledi. Endonezya'ya da vakfın hizmetlerini götürmek için çalışmalar yapacaklarını ifade eden Okyay, PKPU Vakfı ile müşterek projeler yapmaktan memnun olacaklarını söyledi.

Görüşmenin sonunda PKPU Vakfı Türkiye Temsilcisi Muhammad Abdullah Azzam, Başkan Mehmet Okyay'a günün hatırası olarak PKPU Vakfının isminin yer aldığı bir plaketi takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Endonezya'nın Üçüncü Büyük Stk'sından İhlas Vakfına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement