Enez'de Suriyelilerin Botu Devrildi: 1 Ölü, 5 Kayıp - Son Dakika
Güncel

Enez'de Suriyelilerin Botu Devrildi: 1 Ölü, 5 Kayıp

Edirne'nin Enez İlçesi'nden Yunanistan'a yasadışı yollardan gitmek için Ege Denizi'ne açılan Suriyeli sığınmacıların bulunduğu bot alabora oldu.

29.09.2015 19:12

Edirne'nin Enez İlçesi'nden Yunanistan'a yasadışı yollardan gitmek için Ege Denizi'ne açılan Suriyeli sığınmacıların bulunduğu bot alabora oldu. 2 Suriyeli sığınmacı sağ olarak kurtarılırken, 1 Suriyeli boğularak öldü. Kurtulan sığınmacıların 5 kişinin kaybolduğunu öne sürmesi üzerine gün boyu Sahil Güvenlik ekiplerince arama yapıldı.

Dün gece, Enez Limanı'ndan Yunanistan'a gitmek için Ege Denizi'ne açılan Suriyeli sığınmacıların bulunduğu şişme bot Boztepe mevkiinde alabora oldu. Denizdeki balıkçılar tarafından fark edilen bottaki Suriyelilerden 2'si kurtarıldı. Balıkçıların ihbarı üzerine Boztepe mevkiine gelen Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, denizde 1 Suriyelinin cesedini buldu. Kıyıya çıkarılan Suriyeliler, botta 5 kişinin daha olduğunu ve kaybettiğini öne sürmesi üzerine Sahil Güvenlik ekiplerince gün boyu arama yapıldı ancak herhangi bir ize rastlanmadı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enez'de Suriyelilerin Botu Devrildi: 1 Ölü, 5 Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement