Engel Tanımayan Tekvandoculardan Üç Madalya - Son Dakika
Spor

Engel Tanımayan Tekvandoculardan Üç Madalya

Engel Tanımayan Tekvandoculardan Üç Madalya

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un milli para tekvandocuları Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarı daha elde ederek, üç madalya kazandı.

18.09.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli para tekvandocuları Dünya Şampiyonası'nda büyük bir başarı daha elde ederek, üç madalya kazandı.

Dünya Tekvando Federasyonu'nun düzenlediği ve Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından organize edilen 6. Para Tekvando Dünya Şampiyonası, 17 Eylül tarihinde Samsun'daki Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapıldı. Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin kararıyla 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na dahil edilen Para Tekvando, kararın ardından ilk kez Samsun'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda bir araya geldi. Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda yapıldı.

37 ÜLKEDEN 127 SPORCU KATILDI

Şampiyona açılışına, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ile davetliler katıldı. Açılışın töreninin ardından Dünya Tekvando Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan 6. Para Tekvando Dünya Şampiyonası müsabakaları başladı. Para Tekvando Şampiyonası'na 37 ülkeden 127 sporcu ile 103 idareci katıldı.

SPORCU SIRALAMASINA GEÇİLDİ

2015 yılından itibaren Para Tekvando da dünya sporcu sıralaması uygulamasına geçildiği için, bu uygulamada sporcular, müsabakalarda elde ettikleri puana göre sıralamada kendilerine yer ediniyor. Oluşturulan bu dünya sporcu sıralaması için Dünya Şampiyonası yılın en önemli organizasyonu. Dünya Tekvando Federasyonu Başkanı Chungwon Choue, burada yaptığı konuşmada, bütün sporcuların çok özel ve değerli olduğunu, şampiyonanın da kendileri için önem taşıdığını vurguladı.

ÜÇ SPORCUDAN ÜÇ MADALYA

Şampiyonaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü sporcuları damgasını vurdu. Antrenör Cemal Temel ile şampiyonaya katılan mavi-beyazlı milli tekvandocular, şampiyonada üç madalya kazandı. Şampiyona'da Gülsün Demiral, Dünya üçüncüsü olurken, Uğur Yıldız'da aynı dereceyi elde eden isim oldu. Şampiyonadaki bir başka isim Ayşe Dudu Karatay ise Dünya ikicisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Üç madalya kazanan başarılı sporcular müsabakanın ardından antrenör Cemal Temel ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Dünya sıralamasındaki yerlerini koruyan milli tekvandocular, Para Olimpik vizesinde de önemli bir virajı daha geride bıraktı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Engel Tanımayan Tekvandoculardan Üç Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement