Engelleri Aşarak Turizme Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Engelleri Aşarak Turizme Katkı Sağlıyor

Bodrum'da trafik kazası geçirdikten sonra felç olan turizmci Suat Türkmen, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı maketlerle sektörde çalışmaya devam ediyor

19.04.2015 12:48  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçirdiği trafik kazasının ardından felç olan Bodrumlu turizmci ve bankacı Suat Türkmen, geleneksel Bodrum evleri ve Bodrum guletlerinin maketlerini yaparak, turizme katkı sağlıyor.

Bodrum'da, bir bankada 7 yıl çalıştıktan sonra istifa edip turizm sektöründe çalışmaya başlayan 3 çocuk babası Suat Türkmen'in hayatı, 1997 yılında geçirdiği trafik kazasıyla değişti.

Türkmen, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada bir otomobilin çarpması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Türkmen'in tedavisine daha sonra İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde devam edildi.

Yaklaşık 7 yıl süren tedavisine rağmen bacağında kısmi felç oluşan Türkmen, bu sırada hastanede el sanatlarıyla ilgilenmeye başladı. Suat Türkmen, bu süreçte eşinden de ayrıldı. Tekerlekli sandalyeye bağlı kalan Türkmen, Kale Caddesi'nde Bodrum Belediyesinin tahsis ettiği alanda ev ve tekne maketi satarak turizm sektöründe çalışmaya devam ediyor.Türkmen, karton ve metalden yaptığı geleneksel Bodrum evlerinin maketlerini taş ve kumlarla süslüyor. Suat Türkmen, kazadan sonra yürüme engeline rağmen turizm sektöründen kopmadığını söyledi.

Bodrum'un sembolü olan maket evleri ve guletleri üretirken tamamen geri dönüşüm malzemesi kullandığına işaret eden Türkmen, "Tekneleri de ufak demir parçalarıyla yapıyorum. Malzemeler tamamen geri dönüşümlerden oluşuyor. Deniz kenarından topladığım taş ve kumlarla da takviyeler yapıyorum. Bu ürünlerin fiyatı ise 5 ila 25 lira arasında değişiyor" diye konuştu.

Türkmen, ürünlere yabancı turistlerin de ilgi gösterdiğini anlatarak, Avrupa'dan özellikle Avustralya'dan gelen turistlere bol miktarda satış yaptığını ve bu şekilde Bodrum turizmine katkıda bulunduğunu belirtti.

İngiliz vatandaşı Kim Gould Eryürek de "El yapımı olan bir ürün çok daha iyi. Fabrika yapımı materyallerden çok daha kıymetli. Evime Bodrum'u temsil eden bu maketlerden aldım" diye konuştu.

Engelleri Aşarak Turizme Katkı Sağlıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Engelleri Aşarak Turizme Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement