Engelliler Haftası - Son Dakika
Yerel

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası

AK Parti Mardin Milletvekili Akdağ, engellilerin hakları konusunda bireyler, aileler ve toplumun giderek bilinçlendiğini bildirdi.

10.05.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, engellilerin hakları konusunda bireyler, aileler ve toplumun giderek bilinçlendiğini bildirdi.

Akdağ, yaptığı açıklamada, engellilerin artık dört duvar arasında saklanmadığını belirterek, nasıl eğitim alabileceklerini ve sosyalleşebileceklerini bildiklerini, bunda iktidarlarının sosyal politikalarının ve yardımlarının büyük etkisinin bulunduğunu kaydetti.

En büyük engelin zihinlerdeki ve gönüllerdeki engel olduğunu vurgulayan Akdağ, azmin, kararlılığın, öz güvenin insana çok şey yaptırabileceğine inandığını bildirdi.

Akdağ, açıklamasında şunlara yer verdi:

"AK Parti Engelli Koordinasyon Merkezi'nde engelli hakları ve engellilerimizin hayatını kolaylaştırabilmek için 12 çalıştay düzenledik. Bu çalıştaylarda elde edilen veriler ışığında sosyal politikaların belirlenmesinde yapabileceklerimiz konusunda çalışmalarımız sürüyor. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerindeki öğrenci sayısı 2006 yılına göre 4 kat arttı. Engellilerin hakları konusunda bireyler, aileler ve toplum giderek bilinçlendi." - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement