Engelsiz Web Sayfası Ödülünün Sahibi, Keçiören Belediyesi - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Web Sayfası Ödülünün Sahibi, Keçiören Belediyesi

Engelsiz Web Sayfası Ödülünün Sahibi, Keçiören Belediyesi

Keçiören Belediyesi, ’Engelsiz WEB Sayfası’ ödülünün sahibi oldu.

06.09.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi, 'Engelsiz WEB Sayfası' ödülünün sahibi oldu.

Keçiören Belediyesi, bilişim alanındaki uygulamalarıyla başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından, Türkiye'de engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerine verilen Engelsiz Bilişim Ödülleri'nde "Engelsiz WEB Sayfası" ödülünün sahibi Keçiören Belediyesi oldu. Ödül alacak kurumun bilişim-teknoloji ve hizmetlerinden yararlanarak, engelli bireylerin, sosyal ve ekonomik hayatlarına, kamu kurum hizmetlerinden yararlanmalarına, eğitimlerine, bilgiye erişimlerine doğrudan ya da dolaylı katkı sağlaması şartının arandığı ödül töreni, 2-4 Eylül 2015 tarihlerinde BİLTEVT'15, Engelsiz Bilişim 2015 Kongresi'nde gerçekleşti.

Keçiören Belediyesi, renk körü ve görme engellilere yönelik uluslararası standartlarda hizmet veren engelli.kecioren.bel.tr uygulaması ve işitme engellilerin kendilerine özel dille web sitesindeki içerikleri takip etmesini sağlayan uygulama ile ödüle layık görüldü. İşitme engelli vatandaşların güncel haberleri, duyuruları ve belediyenin sosyal tesislerini kendi dillerinde tercüme eden uygulama Türkiye'de bir ilk olma özelliği de taşıyor. Keçiören Belediyesi ödül aldığı uygulamaları katılımcılara anlatan bir video da hazırladı.

"KEÇİÖREN'DE ENGELLERİ KALDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ"

"Engelli dostu" belediye olduklarının altını çizen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Engelli vatandaşlarımızın toplumdan soyutlanmaması, fiziksel ve benzeri hiçbir ayrımcılığa uğramaması bizim garantimiz altındadır. Onların hayatını kolaylaştırmak ve toplum hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla birçok projeyi hayata geçirdik. Keçiören'i engelsiz bir şehir yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Engelsiz Kamu Hizmet Ödülü, Engelsiz Özel Sektör Ödülü, Engelsiz Belediye Ödülü, Engelsiz Medya Ödülü, Engelsiz Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü, Engelsiz Eğitim Ödülü, Engelsiz Web Sayfası Ödülü, Engelsiz Öğrenci Projesi Ödülü olmak üzere toplam 8 kategoride ödüllerin dağıtıldığı ve Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğiyle Manisa'da gerçekleşen programda Keçiören Belediyesi'nin uygulaması katılımcılarında büyük beğenisini kazandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelsiz Web Sayfası Ödülünün Sahibi, Keçiören Belediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement