Erbaa'da Tepekışla Barajı ve Hes Açıldı - Son Dakika
Güncel

Erbaa'da Tepekışla Barajı ve Hes Açıldı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Kelkit çayı üzerinde inşa edilen Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) törenle açıldı.

14.01.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Kelkit çayı üzerinde inşa edilen Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans sistemi ile Ankara Arena Spor Salonu'ndan katıldığı açılış törenine Tokat Valisi Cevdet Can,Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, DSİ Samsun Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Erbaa Kaymakamı Abülkadir Demir, SANKO Holding Yönetim Kurulu üyeleri Adil Konukoğlu, Turgut Konukoğlu, ilçe belediye başkanları,kurum müdürleri,siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi Vali Can ve beraberindekiler, Tepekışla Barajı ve HES'te incelemelerde bulundu. Video konferans sistemi ile yapılan açılışta Vali Cevdet Can, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a baraj hakkında bilgi verdi.

Vali Can, "Tokat'ta bugün 4 HES'in açılışını yapıyoruz. İlimizde 8 HES faaliyette, 7 inşaat halinde bulunuyor. Açılışını yaptığımız baraj 450 milyon liraya mal olmuş, SANKO Holding tarafından gerçekleştirilen 70 MW üretim kapasitesinde bir barajdır" dedi.

Tokat'ta 4 HES'in 105 MW enerjiye ulaştığını bildiren Can, tesisin ekonomiye yaklaşık 70 milyon liralık katkı sağlayacağını kaydetti.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile butona basılarak, Tepekışla Barajı ve HES'in açılışı gerçekleştirildi. Vali Can ve beraberindekiler, daha sonra baraj ana binasına giderek kurdele kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erbaa'da Tepekışla Barajı ve Hes Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement