Erciyes, Spor Eğitim Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Erciyes, Spor Eğitim Merkezi Olacak

UEFA standartlarında futbol sahalarının yapılacağı Erciyes'te, Tekir bölgesinde kar sularının erimesiyle oluşan doğal gölet hem sportif hem de eğlence amaçlı aktiviteler için kullanılacak Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: "Özellikle futbol takımları irtifa kamplarını burada yapabilecek.

22.06.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSA ÖZYÜREK - Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes, gerçekleştirilecek  yatırımlarla spor eğitim merkezi olarak yılın 12 ayı hizmet verecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Büyükşehir Belediyesinin Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında 150 milyon avrodan fazla yatırım yaptığı Erciyes Dağı'nın, 12 ay boyunca hizmet verecek şekilde planlandığını söyledi.

Erciyes'e yatırımların devam ettiğini belirten Cıngı, "Dağın sadece 4 aylık kış döneminde değerlendirilip 8 ay boş kalması akılcı bir davranış olmayacağı için yazın da değerlendirilmesi amacıyla yeni projeler geliştiriyoruz. Erciyes'te önümüzdeki dönemden itibaren çok ciddi yaz aktiviteleri olacak. Otellerimiz yazın açık kalacak" diye konuştu.

Erciyes'te Tekir bölgesinde kar sularının erimesiyle oluşan doğal bir gölet bulunduğunu ifade eden Cıngı, bu göletin yazın su sporları açısında değerlendirileceğini, hem sportif hem de eğlence amaçlı kullanılacağını vurguladı.

Spor eğitim merkezi olacak

Bunların yanı sıra Erciyes Dağı'ndaki tesislerde UEFA  standartlarında 9 futbol sahası yapılacağını  anlatan Cıngı, şöyle devam etti:

"Özellikle futbol takımları irtifa kamplarını burada yapabilecek. Yüzme havuzları, basketbol sahaları, atletizm pistleri de yine Erciyes'te sporcularımıza hizmet verecek. Erciyes'in sporcu yetiştirme merkezi olması konusunda ciddi çalışmalarımız var. Şu anda zaten gerek atletizmcilerimiz gerek kayakçılarımız gerekse de dağcılarımız Erciyes'i yaz-kış aktif kullanıyor. Antrenmanlarını ve yarışmalarını Erciyes'te yapıyor. Burada antrenman yapan sporcular katıldıkları müsabakalarda çok daha başarılı olduklarını gördü."

Erciyes Dağı'nı hem turistik hem de sportif açıdan değerlendirmeye çalıştıklarını kaydeden Cıngı, önümüzdeki yıllarda yabancı spor kulüplerinin de Erciyes'te kamp yapması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Erciyes'in kış turizminden aldığı pay artacak

Cıngı, Türkiye Kayak Federasyonu'nun yeni göreve gelen yönetiminin 25 yılda 50 milyar dolarlık kış turizm pastası oluşturma hedefi olduğunu belirterek, Türkiye'deki en hazır merkezin Erciyes'de olması nedeniyle bu hedefe ulaşmak için ilk adımların da burada atılacağını vurguladı.

Erciyes'te yazın festivaller yapılacağını ve dağ üzerinde hareket eden adrenalin oyuncaklarının konulacağını kaydeden Cıngı, kış turizmindeki canlılığı yaz turizmiyle de sürdürmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciyes, Spor Eğitim Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement