Erdek Sahilinde Dev Dalgalar - Son Dakika
Güncel

Erdek Sahilinde Dev Dalgalar

Erdek Sahilinde Dev Dalgalar

Balıkesir’de 2 gündür etkili olan şiddetli lodos, turizm bölgesi olan Erdek ilçesinde büyük hasara sebep oldu.

01.02.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de 2 gündür etkili olan şiddetli lodos, turizm bölgesi olan Erdek ilçesinde büyük hasara sebep oldu.

Özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde 2 gündür etkili olan ve hızı saatte 120 kilometreye ulaşan lodos, Erdek Balıkçı Barınağı'ndaki 4 tekneyi parçalayarak batırdı. Batı yönünden esen lodos, bugün öğlen saatlerinden itibaren yön değiştirerek güneyden esmeye başlayınca, ilçenin Cura sahilindeki çay bahçeleri ve büfeler sular altında kaldı. Bazı büfeler, dev dalgaların etkisiyle sürüklenerek parçalandı. Sahil şeridindeki küçük iskeleler yerlerinden sökülürken, banklar parçalandı. Metrelerce yüksekliğe ulaşan dev dalgalar, sahil yürüyüş yolundaki zemin döşemelerini söktü ve taşan deniz suları sahildeki tüm yolları sulara gömdü.

Denizin karayla birleşmesi ve oluşan dev dalgaları görmek için sahile giden yüzlerce vatandaş, olup bitenleri cep telefonlarıyla kaydetmeyi ihmal etmedi. Erdek'te son 30 yıldır bu kadar büyük bir lodos fırtınası görmediklerini söyleyen ilçe sakinleri, "Ufak tefek fırtınalar hep burada olur. Fakat ilk kez bu kadar büyük ve yıkıcı bir fırtına gördük. Bu çok ürkütücü bir doğal afet. Tekneler battı ve sahil harabeye döndü" dedi.

Bazı ailelerin Pazar günü olması nedeniyle çocuklarını da yanlarına alarak sahile gittikleri gözlenirken, sahilde anneleri ile dev dalgalara fazla yaklaşan 2 çocuk, yürekleri ağızlara getirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdek Sahilinde Dev Dalgalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement