Erdemir'deki Toplu Sözleşme Görüşmeleri Süreci - Son Dakika
Yerel

Erdemir'deki Toplu Sözleşme Görüşmeleri Süreci

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile Türk Metal Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulmasına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

11.02.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile Türk Metal Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulmasına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl aralık ayında işveren kanadı adına Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'yla başlayan görüşmeler kapsamında, 89 maddeden 16'sında anlaşma sağlanamadığını, 17 Ocak'ta da uyuşmazlık zaptı tutulduğunu söyledi.

Sözleşmenin 4 bin 800 işçiyi ilgilendirdiğini ve 1 Eylül 2013-1 Eylül 2015'i kapsadığını belirten Odabaş, "Gerçekleştirdiğimiz toplantıda yeni sürece ilişkin bilgi paylaşımında bulunduk. Başarının şartlarından ilki sürekliliktir. Teşkilatımızı başarılara taşıyan unsur da tüm kadrolarımız ve üyelerimizin her koşulda kenetlenerek tek vücut ve tek düşünceyle hedefine odaklanarak hareket edebilmesidir" dedi.

Odabaş, uyuşmazlık nedeniyle 1 hafta önce  atanan ara bulucunun çalışmalara başladığını kaydetti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemir'deki Toplu Sözleşme Görüşmeleri Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement