Erdoğan'a "Cumhurbaşkanlığı Forsu" Şeklinde Tatlı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a "Cumhurbaşkanlığı Forsu" Şeklinde Tatlı

Edirneli bir tatlıcı, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'a, badem ezmesinden "cumhurbaşkanlığı forsu" şeklinde hazırlanmış tatlı hediye edecek Meriç: "Allah nasip ederse, yarın yola çıkıp kendilerine takdim edeceğiz"

13.08.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirneli bir tatlıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, badem ezmesinden hazırlanmış "cumhurbaşkanlığı forsu" şeklinde tatlı armağan edecek.

Tatlıcı Arif Meriç, seçimden önce, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanına hediye etmek üzere 40 kilogram badem ezmesi kullanarak tatlı yaptı.

Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de "cumhurbaşkanlığı forsu" şeklinde tatlı armağan eden Meriç, tatlıyı bu kez Erdoğan'a hediye edecek.

Meriç, iş yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ı, cumhurbaşkanı seçiminde aldığı sonuçtan dolayı tebrik etti. Seçimlerden önce hazırladığı tatlıyı cumhurbaşkanı seçilecek adaya hediye etmeyi planladığını belirten Meriç, şöyle konuştu:

"Tatlıyı Feshane'deki Rumeli Günleri etkinliklerinde de sergiledik. Burada bizi Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve ekibi de ziyaret etti. 'Sandıktan kim çıkarsa bu tatlıyı ona takdim edeceğiz' dedik. Onlar da bizi takdir ve tebrik ettiler. Tabii sandıktan Başbakan Erdoğan çıktı. Biz de bir aylık emek sonucunda hazırladığımız 16 yıldızlı cumhurbaşkanlığı forsu şeklindeki tatlıyı Erdoğan'a hediye edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Gül'e de hediye etmişti

Meriç, benzer bir tatlıyı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye geldiğinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de hediye ettiklerini söyledi.

Tatlıyı hazırlama nedenini de anlatan Meriç, "Niçin bunu yapıyoruz. Biz 16 devlet kurmuşuz. Biz öyle bir milletin evlat ve ahfadıyız ki her bir yıldızımız tatlıdır. Kimsenin de ayağına basıp incitmemişiz. 16 yıldızımızla şimdi yeni seçilmiş olan cumhurbaşkanımıza da forsumuzu, Allah nasip ederse, yarın yola çıkıp kendilerine takdim edeceğiz" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'a 'Cumhurbaşkanlığı Forsu' Şeklinde Tatlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement