Erdoğan'a El Hareketiyle Hakarete 354 Gün Hapis Cezasına Erteleme (2) - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'a El Hareketiyle Hakarete 354 Gün Hapis Cezasına Erteleme (2)

Erdoğan\'a El Hareketiyle Hakarete 354 Gün Hapis Cezasına Erteleme (2)

İzmir'de geçen yıl 16 Mart'ta miting alanına otobüsle gelen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'el hareketiyle' hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan öğretmen Kamuran Bedir, 354 gün hapis cezasına çarptırıldı.

22.01.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de geçen yıl 16 Mart'ta miting alanına otobüsle gelen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'el hareketiyle' hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan öğretmen Kamuran Bedir, 354 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza daha sonra 7 bin 80 lira para cezasına çevrilip, 5 yıl süreyle hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Yerel seçim için İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 16 Mart 2014 tarihinde miting düzenleyen Recep Tayyip Erdoğan'a el hareketi yaptığı ileri sürülen 42 yaşındaki öğretmen Kamuran Bedir, oturduğu kafeteryadan Başbakanlık korumalarınca gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Menemen ilçesi'nde öğretmenlik yapan Kamuran Bedir, Başbakan'a değil bir bir arkadaşına işaret ettiğini söylemiş, ancak hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılmıştı.

28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Kamuran Bedir katıldı. Hakim Sevgi Türer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sanık hakkında yürütülen disiplin soruşturması dosyasındaki fotoğrafların ve belgelerin birer örneğinin dosyaya geldiğini belirtip, bu konular hakkında Bedir'e bir diyeceklerinin olup olmadığını sordu.

Kamuran Bedir, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen dosyada sonucun olup olmadığını sordu. Hakim Türer, bu konuda bir sonuç belirtilmediğini söyledi. Kamuran Bedir de soruşturmayı yürüten İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişi Sadık Uçar'ın raporunu hazırlayıp, bir üst kurula gönderdiğini, beraatini istediğini belirtti.

Hakim Sevgi Türer, yargılamanın bittiğini belirtip, sanık Kamuran Bedir'i 'Hakaret' suçunu işlediği sabit olduğunu açıklayıp, TCK 125/ 3.4 maddelerine göre önce 354 gün hapis cezasına çarptırdı. Hakim bu cezayı daha sonra günlüğü 20 liradan 7 bin 80 lira para cezasına çevirip, 20 eşit taksitle ödemesine ve 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Hakim Türer, ayrıca Bedir'i ceza aldığından dolayı karşı tarafın kendisini avukat ile temsil ettiğinden 1500 lira avukatlık ücreti ile 166 lira mahkeme masrafını ödemesine, dosyadaki bulunan CD'lerin delil olarak saklanmasına karar verdi.

Hakim Sevgi Türer, Bedir'e aldığı cezayı şu an açıklamadığını, eğer 5 yıl içerisinde bir suç işlemesi halinde, mahkemeye kendisini getirtip, yüzüne karşı aldığı cezayı açıklayacağını ve bu karara 7 gün içerisinde nöbetçi ağır ceza mahkemesine itiraz etme hakkı bulunduğunu da hatırlattı.

Bu durumda kadın öğretmen 5 yıl içinde aynı suçu işlemezse 7 bin 80 lira para cezasını ödemeyecek. Ancak 1500 lira avukatlık ücreti ile 166 lira mahkeme masrafını ödemek zorunda kalacak. - Karataş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'a El Hareketiyle Hakarete 354 Gün Hapis Cezasına Erteleme (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement