Erdoğan'ın Tim Heyetini Kabulü - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Tim Heyetini Kabulü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz çözüm sürecini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

14.04.2015 18:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz çözüm sürecini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü bu bizim milletimize taahhüdümüz, sözümüz. Sözümüzden dönmeyiz ama devletin ve milletin huzuruna, güvenliğine, geleceğine kasteden hiçbir saldırıyı da cevapsız bırakmayız" dedi.

Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin dün olduğu gibi bugün de bölücü terör örgütünü bertaraf etme konusunda herhangi bir eksiği, sıkıntısı olmadığını söyledi.

Hükümetin çözüm sürecini başlatma nedenine değinen Erdoğan, süreci şöyle özetledi:

"Biz geçmişte uzun yıllar uygulanan bu yöntemin işe yaramadığı gibi, başka sıkıntılara da sebep olduğunu gördük, tespit ettik. Meselenin üstesinden gelinebilmesinin yolunun tüm milletimizle birlikte bölge insanının da demokratik ve ekonomik sorunların çözümünden geçtiğine inandığımız için bu yola girdik. Hiç kimse yanlış değerlendirmesin. Devlet gücünü kaybetmedi. Bunu böyle bilmeniz lazım. Sadece yöntem değiştirdi. Bizim milletimizle vardığımız mutabakat neticesinde yöntem değiştirdi. Nedir bu? İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Daha önce neydi? Öncelikli anlayış, devletti. İnsan geri plandaydı. Vatandaşını ezen değil, insan odaklı; hak, hukuk, özgürlük, huzur, refah odaklı bir devlet yönetimine geçtiğimiz için bu süreç başladı."

Erdoğan, süreçte en büyük desteği bölge insanından gördüğünü belirterek, "Kardeşliği yüceltmek, farklılıkları zenginlik haline dönüştürmek için, analar ağlamasın diye çıktığımız bu yolda, analar ve babalar başta olmak üzere, tüm milletimizden aldığımız hayır duasını çok iyi biliyoruz. Biz milletimizin hayır duasıyla yolumuza devam ederken, karşımıza sürekli bedduacılar çıkıyor" diye konuştu.

"Ülkenin ve milletini bekası meselesi olan bu konuyu, birtakım hesaplar adına eğip bükerek, çarpıtarak kamuoyunu yönlendirmeye çalışan medya kuruluşlarını ibretle takip ettiklerini" dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Milletimiz dün birbirlerini yolda görse selam vermeyecek olanların bugün niçin birlik olduklarını, manşetlerinden, köşe yazılarından, ekranlarından dökülen sinsiliğin gerisindeki kini, nefreti gayet iyi görüyor ama ne yapsalar boş, başaramayacaklar. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak, huzurlarınızda bir kez daha ifade ediyorum. Devletin güvenlik kuvvetleri dışında elinde silahı olan herkes, bu ülkenin ve milletin düşmanıdır. Bu silah ister Ağrı'da Tendürek Dağı'nda olsun, isterse İstanbul'da Okmeydanı'nda, hiç fark etmez. Çünkü silahın olduğu yerde kan vardır, ölüm vardır, tehdit vardır, baskı vardır. Bu silahın namluları devletin güvenlik güçlerine değil, bizatihi millete çevrilidir. Milletten demokrasi, hukuk yoluyla alamadığı gücü, silahla elde etmeye çalışanlar zavallılardır, korkaklardır. Hem silaha, şiddete karşı samimi bir tavır ortaya koymayıp hem de demokrasiden söz eden, açık söylüyorum, yalancıdır, ikiyüzlüdür, riyakardır. Biz çözüm sürecini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü bu bizim milletimize taahhüdümüz, sözümüz. Sözümüzden dönmeyiz ama devletin ve milletin huzuruna, güvenliğine, geleceğine kasteden hiçbir saldırıyı da cevapsız bırakmayız."

Erdoğan, gelinen noktada çözüm sürecinin sağlıklı şekilde devam etmesinin şartının silahların ebediyen terk edilmesi olduğunu vurgulayarak, bunun silahların yurtdışına çıkarılması veya bir yere saklanması şeklinde değil, İrlanda örneğindeki gibi toprağa gömülmesi, üzerine beton dökülmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Bu yapılmadığı sürece, karşı taraf sözünde durmamış, ahdini getirmemiş olacaktır. El-an durum da budur" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Milletin desteğini onun gönlüne girerek, onun kalbini kazanarak değil, baskıyla, zorbalıkla, sindirmekle elde edeceğini sananların hala silahtan medet umduğunu biliyoruz. Siyasetle silah ateşle su gibidir, birlikte olamazlar. Eninde sonunda biri diğerini imha eder. Silahlı bölücü terör örgütüne destek vererek, kendi meşruiyetlerini zayıflatan bizzat o silahı tutanlar tarafından imha olmaya, her geçen gün yaklaştıklarını bilmelidirler. Hiç kimse teröristi aklamak, askerimizi itibarsız hale getirmek için servise sunduğu görüntülerin, yazdıkları senaryoların ardına saklanmaya çalışmasın. Bizim milletimiz, Mehmet'ini, Mehmetçiğini, askerini gayet iyi tanır, gayet iyi bilir. Bunu da kötülemeye onların gücü yetmez. Bu istismarlar, terörist silahlarının namlularından çıkan kurşunları örtmeye yetmez. Bu senaryolar mürekkeple değil, kanla yazılmıştır. Ellerine kan bulaşmış olanlar da kimseye insanlık dersi veremez. Önce o kanı temizlemeniz lazım."

Erdoğan, "Türkiye partisi olma iddiasında olanların" önce ülkenin bütünlüğünü, milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini hazmetmesi gerektiğini ifade ederek, "Daha da ötesi, siyasi parti olma iddiasındaysanız, önce milletin oyunu baskıyla, tehditle, tedhişle değil, rızayla, programınızla, vizyonunuzla almayı öğreneceksiniz. Aksi takdirde parti iradeniz tabelanızda, siyasi iddianız havada kalır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "çözüm sürecinde elde edilen kazanımları, siyaset ve demokrasi yoluyla mücadele etme cesareti bulamadığı için, silaha, şiddete ve kana feda eden aciz bir anlayış" olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"6-8 Ekim olaylarında insanları sebepsiz yere sokağa döküp, Türkiye'de 40 kişinin ölümüne yol açanların, barıştan söz etmeye hakkı olabilir mi? Masum çocukların pencerelerden atılıp, taşla kafalarının ezilmesine ses çıkarmayanlar insan hakları lafını ağızlarına alabilir mi? Teröristleri silah bırakmaya davet etmek yerine, şehirlere inmeye teşvik edenler terörün emrine girmiştir. Can değil, kan peşindedir. Ama Türkiye bunları da aştı, aşıyor ve aşacak. Geçmişte faşist tek parti anlayışını yıkan, darbecileri, vesayet heveslilerini tasfiye eden bu millet, yeni faşist örgütlenmeleri de bu zihniyeti de hak ettiği akıbete mahkum edecektir. Teröre teslim olanlar eninde sonunda terörle birlikte yok olup gidecektir. Bugün 'eski Türkiye' manzaraları asla yaşanmaz. Bundan herkes emin olsun. 'Yeni Türkiye'de silahla, baskıyla, sindirmeyle arasına kesin sınırlar koyamayanlara yer olmadığını da herkes bilmeli. Bu yanlışa düşenlerin tasfiyesini bizzat milletimizin kendisi yapacaktır. 7 Haziran seçimlerinin bu bakımdan da önemli olduğuna inanıyorum."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Tim Heyetini Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement