Erdoğan: "Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Dışında Mağdur Yoktur" - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: "Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Dışında Mağdur Yoktur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) mücadeleye ilişkin, "Kendi siyaset arkadaşlarımdan, muhalefet partilerinden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından her çevreden pek çok kişi bunların üzerine çok gittiğimi, kendilerine haksızlık yaptığımı bana söylüyordu.

27.10.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütüyle (FETÖ) mücadeleye ilişkin, "Kendi siyaset arkadaşlarımdan, muhalefet partilerinden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından her çevreden pek çok kişi bunların üzerine çok gittiğimi, kendilerine haksızlık yaptığımı bana söylüyordu. Sadece milletim beni bu mücadelemde kayıtsız şartsız destekledi." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde, düzenlenen şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile sivil terör mağdurlarının ve yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarına atama töreninde yaptığı konuşmada, kendisinin 2010 yılından itibaren FETÖ'ye karşı açık tavır almaya başladığında, özellikle de 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimi ile net bir duruş sergilediğinde, yanında milletten başka kimseyi bulamadığını vurguladı.

Meydanlarda "bunların bankasına para yatırmayın, bunların dershanelerinden, okullarından çocuklarınızı çekin, alın. Size, devletin okullarında hafta sonları ücretsiz takviye dersleri başlatıyoruz, çocuklarınızı oraya verin" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Bazıları evini, arabasını sattı, gitti onların bankasına yatırdı. Şimdi bunlar, oraya bunu yatırdığı için içeriye alınınca 'biz mağduruz...' Ne mağduru ya? Sen arabanı, evini satarak oraya yatıracak kadar paranı borçlanarak, maaşını oraya yatıracak kadar zekisin. Unutmayın hainlerin de zekisi var." ifadesini kullandı.

"Kararlı bir mücadele yürütülüyor"

Erdoğan, kendi siyaset arkadaşlarından, muhalefet partilerinden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından ve her çevreden pek çok kişinin, kendisinin "FETÖ'nün üzerine çok gittiğini, kendilerine haksızlık yaptığını" söylediklerini aktararak, "Sadece milletim beni bu mücadelemde kayıtsız, şartsız destekledi." dedi.

FETÖ'nün tüm gücüyle ve ahlaksızca saldırdığı o döneme işaret ederek, girdikleri tüm seçimlerden, siyasi tarihin en yüksek oylarını alarak çıktıklarını belirten Erdoğan, bu yapının, o zaman PKK'nın desteklediği siyasi partinin seçim merkezlerinde kendilerine karşı tavır belirlediklerine de dikkati çekti.

Erdoğan, milletten alınan güçle FETÖ'ye karşı her zeminde ve durumda kararlı bir mücadele yürütüldüğüne değinerek, 15 Temmuz sonrasında FETÖ'nün, emniyet ve yargı başta olmak üzere bürokrasideki gücünün kırılmadığı takdirde işlerin çok güç olacağını bildirdi.

"Milletin kararının üstünde bir karar yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyaya ve millete, "Biz ihanet etmedik. Eğer ihanet etseydik, hasbi davranmasaydık, hırsımızla hareket etseydik, şahsımı ve ailemi öldürmeye, bizi tutuklamaya gelenleri askerim, güvenlik güçlerimiz, yaklaşık bir haftadan sonra ormanda yakaladılar, onları orada öldürürlerdi ama öldürmediler. Hemen gözaltına aldılar oradan da yargının karşısına çıkardılar, bu bizim asilliğimizden geliyor." diye seslendi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 246 şehidin olduğunu, FETÖ'den de 39 kişinin öldüğünü belirten Erdoğan, "Demek ki bizim polisimiz, güvenlik güçlerimiz bunlarla böyle bir mücadeleye girmedi. 'Nerede bulursanız öldürünüz' demedi. 'Tutuklayalım, kararı yargı versin' dedi. Şimdi haklı olarak vatandaşım 'idam, idam, idam' diyor. Ben de vatandaşıma, 'Parlamento böyle bir kararı alacak olursa Cumhurbaşkanı olarak bu karar bana geldiğinde, ben de bunu onarım' diyorum." görüşüne yer verdi.

Erdoğan, bazı Batılıların kendisine "niye idam diyorsun, onarım neden diyorsun" dediğini aktararak, cevap olarak "Egemenelik, kayıtsız şartsız milletindir. Bizim ülkemiz demokrasiyle yönetilen bir ülkedir, milletin kararının üstünde bir karar yoktur." ifadesini kullandığını söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinde idamın olduğuna işaret eden Erdoğan, bu yüzden Türkiye'ye akıl verenlerin, o aklı kendilerine saklamasını istedi.

"15 Temmuz'u aynı zamanda bir işgal girişimi olarak nitelendiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkeyi ele geçirmekten ziyade, ülkede bir iç savaş çıkartmak amacı taşıdığının gayet açık olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çünkü bu ülkeyi az çok tanıyan herkes milletin, devleti bu alçaklara, zihnini ve gönlünü Pensilvanya'ya satmış bu hainlere teslim etmeyeceğini bilir. İşte biz bunun için 15 Temmuz'u aynı zamanda bir işgal girişimi olarak nitelendiriyoruz. Türk milleti, vatanını işgal etme, ezanını susturma, bayrağını indirme, devletini yıkma peşinde olanlarla nasıl mücadele ettiğini, edebileceğini Çanakkale'de ve İstiklal Harbi'nde göstermiş bir millettir. Aradan yaklaşık bir asır geçtikten sonra bu defa içimize soktukları hainler ve gafiller aracılığıyla, aynı projeyi bir kez daha hayata geçirmeye çalıştılar. 'Terör örgütleriyle mücadele etmekten yorgun düştüğünü, yaşadığı ekonomik krizlerle hırpalandığını, kendi iç mücadelesinde enerjisini tükettiğini' varsaydıkları bu milletin, artık kendilerine karşı koyamayacağını sandılar."

(Sürecek)

Erdoğan: "Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Dışında Mağdur Yoktur"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: 'Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Dışında Mağdur Yoktur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement