Erdoğan, Topbaş ile BM'deki Türk Salonunda Görüştü - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Topbaş ile BM'deki Türk Salonunda Görüştü

Erdoğan, Topbaş ile BM\'deki Türk Salonunda Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ile BM Güvenlik Konseyi girişindeki Türk Salonunda görüştü.

24.09.2014 08:00  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi'ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'la görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun özel davetlisi olarak New York'taki BM İklim Zirvesi'ne katılan Topbaş ile BM Güvenlik Konseyi girişindeki diplomatların dinlendikleri Türk Salonu'nda bir araya geldi.

-BM'de basın toplantısı -

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Başkanı Topbaş, Johannesburg Belediye Başkanı Mpho Parks Tea ve Bonn Belediye Başkanı Jürgen Nimptschile ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, dünyanın her geçen gün ciddi ekolojik tehditlerle karşılaştığını belirten Topbaş, BM İklim Zirvesi'nde bu tehlikelere karşı çalışma stratejilerinin yeniden gözden geçirileceğini belirtti.

"Hükümetlerin aldığı kararların yerel yönetimler sayesinde hayata geçirildiği bir gerçektir" diyen Topbaş, yerel yöneticiler olarak ülke idarecileriyle birlikte çalışmalarının önemine değindi.

Basın toplantısının ardından UCLG Eş Başkanı ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile görüşen Topbaş, Hidalgo ile 2015'te Paris'de yapılacak "İklim Zirvesi" ve aynı yıl İstanbul'da yapılacak " Türkiye'de Seçilmiş Kadınlar Konferansı" hakkında da fikir alışverişinde bulundu. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Topbaş ile BM'deki Türk Salonunda Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement