Erdoğan ve Putin Anlaştı! İki Lider Çin'deki G20 Zirvesi'nde Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Erdoğan ve Putin Anlaştı! İki Lider Çin'deki G20 Zirvesi'nde Bir Araya Gelecek

Uçak krizinden sonra ilk kez telefonda görüşen Erdoğan ve Putin yüz yüze görüşme konusunda anlaştı. İki lider, Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinde bir araya gelecek.

29.06.2016 13:30  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uçak krizinden 7 ay sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bugün telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır" denildi.

G20 ZİRVESİNDE BİR ARAYA GELECEKLER

Erdoğan'la Putin'in yüz yüze yapacağı ilk görüşme, Çin'de Eylül ayında gerçekleşecek G20 zirvesinde olacak.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİNİN ÖNEMİ

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır.

İLİŞKİLERİN CANLANDIRILMASI VE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.

PUTİN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞME KONUSUNDA ANLAŞTILAR

İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır."

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada da "İki lider teröre karşı sıkı işbirliği ihtiyacını vurguladı" denildi. Putin'in ayrıca ticari ilişkilerin başlaması için Hükümete müzakere talimatı verdiği bildirildi.

Öte yandan Putin'in, Rus turistlerin Türkiye'yi ziyareti konusundaki kısıtlamaları da kaldıracağı kaydedildi.

Kremlin'in açıklamasında, Rusya ve Türkiye'nin dışişleri bakanlarının 1 Temmuz'da Soçi'de görüşeceği aktarıldı.

Erdoğan ve Putin Anlaştı! İki Lider Çin\'deki G20 Zirvesi\'nde Bir Araya Gelecek

Son Dakika Güncel Erdoğan ve Putin Anlaştı! İki Lider Çin'deki G20 Zirvesi'nde Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement