Erdoğan-Widodo Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan-Widodo Ortak Basın Toplantısı

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti Özgürlük Sarayı'nda kabul etti.

31.07.2015 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti Özgürlük Sarayı'nda kabul etti. İki lider görüşmelerin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyeti, Özgürlük Sarayı'nda askeri törenle karşıladı.

İki ülkenin Cumhurbaşkanları, Özgürlük Sarayı'nda gerçekleşen görüşmelerinin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Joko Widodo, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin artırılması için çalışmalar yapılacağını belirterek,  "Türkiye ve Endonezya arasında bu yıl içerisinde serbest ticaret anlaşmasının imzalanması için adımlarımızı atacağız. Ayrıca iki ülke arasında ekonomik potansiyele katkıda bulunabilecek gelişme ve fırsatların araştırılması için bir komisyon kurulacak" dedi.

Türkiye ile  Endonezya'nın gemi sanayisi ve gaz terminalleri yapımında ortak çalışma kararı aldıklarını açıklayan Widodo, "Türkiye ile birçok sektörde ortak hareket etmeyi planlıyoruz. İki ülke arasındaki turizmi artırmak için Türkiye-Kuala Lumpur-Jakarta-Denpasar uçak seferleri açılacak" diye konuştu.

Joko Widodo'nun düzenlediği akşam yemeğine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Khalla ile bir araya gelecek.

Erdoğan, Endonezya ziyaretini tamamlayacak, Pakistan'a hareket edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan-Widodo Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement