Ereğli'de Çiftçiye Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Çiftçiye Eğitim Semineri

Ereğli\'de Çiftçiye Eğitim Semineri

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 14-17 Aralık 2015 tarihleri arasında ilçemizde çiftçi eğitim programları düzenlenecek.

30.11.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 14-17 Aralık 2015 tarihleri arasında ilçemizde çiftçi eğitim programları düzenlenecek.

Süt sığırcılığında bakım ve beslenme, modern bağcılık ve yüksek sistemlerin kurumu, modern sulama sistemleri, modern meyvecilik, sebze ve kavun yetiştiriciliği, süs bitkileri yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, organik tarım ve çilek yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve organik bal üretimi, modern seracılık, iyi tarım uygulamaları, ve sebze yetiştiriciliğinde biyoteknik mücadele konularının ele alınacağı çiftçi eğitim programı Ulu Cami Meydanında 14 Aralık 2015 Pazartesi günü başlayacak.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yaptığı açıklamada, "Ereğli, Konya'nın ve Türkiye'nin en önemli tarım üsleri arasında yer alıyor. Çiftçilerimizin bilinçlenmesi ve modern tarım tekniklerini kullanarak kendilerini geliştirmeleri en büyük hedeflerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Başkan Özgüven, çiftçi eğitim programı ile çiftçilerin bilgi dağarcığının artacağına inandığını söyleyerek, Ereğli çiftçisinin ücretsiz verilecek eğitim programına ilgi göstermelerini istedi. Özgüven, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın 2016 yılında yarı bodur elma fidanı, klasik kiraz fidanı, yarı bodur kiraz fidanı, asma çubuğu, çilek fidesi ve malç naylonu, vişne fidanı, erik fidanı ve bağda yüksek telli terbiye sistemlerine tarımsal destek vereceğini de vurguladı. Özgüven, desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerin Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı internet sitesinden başvuruda bulunabileceklerini de sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Çiftçiye Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement