"Ergenekon"Un Gizli Tanığını Tehdit Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon"Un Gizli Tanığını Tehdit Davası

"Ergenekon"Un Gizli Tanığını Tehdit Davası

Sedat Peker tarafından tehdit edildiği iddia edilen "Ergenekon" davasının gizli tanığı "Poyraz"ın, tanık koruma yasası gereğince gizli tanık haliyle dinlenilmesine karar verildi.

21.02.2013 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sedat Peker tarafından tehdit edildiği iddia edilen "Ergenekon" davasının gizli tanığı "Poyraz"ın, tanık koruma yasası gereğince gizli tanık haliyle dinlenilmesine karar verildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasını yapan Sedat Peker, sanıklardan sadece babasının arkadaşı olması nedeniyle Şabah Hacıoğlu'nu tanıdığını söyledi.

Peker, dışarıdaki adamlarına iletmesi için Silivri Cezaevi'nde infaz koruma memuru olan sanık Hüseyin Kaya'ya, "Poyraz"ın ifadesini değiştirmesi amacıyla mektup verdiği iddialarını kabul etmeyerek, "Hüseyin Kaya, ben Kandıra F Tipi Cezaevi'ndeyken Silivri Cezaevi'nde görev yapıyormuş. Silivri'ye nakledildiğim sırada Kaya, Metris Cezaevi'ne gönderilmiş. El yazımı olduğu söylenen mektup neden ortaya konmamıştır- Yırtılmışsa neden yapıştırılarak, delil olarak kayda alınmamıştır" dedi.

Peker, 9 yıldır cezaevinde bulunduğunu ifade ederek, bu süre zarfında 500'e yakın telefon görüşmesi yaptığını, bu görüşmelerde sanıklarla veya yakınlarıyla bir konuşmasının bulunmadığını dile getirerek, gizli tanığın ifade ve iddialarının hayal ürünü olduğunu savundu.

Gizli tanığa para verdiği iddialarına ilişkin de "Şayet benim telkinimle para verilmişse, bunların seri numaraları neden bir tutanakla kayıt altına alınmamıştır" diye konuştu.

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde başarısız bir ameliyat geçirdiğini ifade eden Peker, sağlık problemlerinin devam ettiğini, cezaevinden duruşmaya getirilirken geçen 2-3 saatlik sürede bile ciddi sağlık sorunları yaşadığını, bu nedenle duruşmalardan vareste tutulmak istediğini anlattı.

Peker, gizli tanığı etkilemeye teşebbüs etmediğini belirterek, beraatine karar verilmesini istedi.

Başka suçtan tutuklanmadan önce Metris Cezaevi'nde infaz koruma başmemuru olarak çalıştığını ifade eden Hüseyin Kaya, gizli tanığın ifadesini değiştirmesi için herhangi bir eylemi ve aracılığı olmadığını söyledi.

Sanıklardan İsmet Yılmaz, gizli tanığın 30 yıllık arkadaşı olduğunu, bir kaç defa buluştuğu gizli tanığa harçlık verdiğini, ancak tehdit etmediğini söyledi.

Kaya, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Tutuklu sanıklar Sedat Peker ve İsmet Yılmaz'ın tahliyelerine karar veren mahkeme heyeti, gizli tanık "Poyraz"ın, tanık koruma yasası gereğince gizli tanık şekliyle bir dahaki celsede dinlenilmesine hükmetti.

-Duruşmadan vareste tutuldular-

Mahkeme, Sedat Peker ile Hüseyin Kaya ve Tamer Çık'ın duruşmalardan vareste tutulma taleplerini de kabul ederek, duruşmayı erteledi.

TMK 10. Madde ile Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede "Ergenekon" davası kapsamında tutuklu bulunan Sedat Peker'in, dışarıda bağlantılı olduğu kişiler vasıtasıyla kendisinin aleyhine ifade veren

"Ergenekon"un gizli tanıklarından "Poyraz"a, ifadelerini lehine olacak şekilde değiştirmesi için baskı yaptığı belirtildi.

Peker'in, Poyraz'a "maddi yardım" adı altında toplam 27 bin lira gönderdiği ve mektup yolladığı belirtilen iddianamede, Peker ile diğer sanıklar Hüseyin Kaya, İsmet Yılmaz, Tamer Çık ve Şaban Hacıoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma, yardım etme", "Suç delillerini yok etme", "ruhsatsız ateşli ilah, mermi bulundurma, taşıma" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

Muhabir: Hanife Sevinç

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ergenekon'Un Gizli Tanığını Tehdit Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement