Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu'ndan Ziyaretler - Son Dakika
Yerel

Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu'ndan Ziyaretler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik doğrultusunda oluşturulan Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon üyeleri, kent merkezinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına incelemelerde bulundu.

21.01.2014 11:20

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik doğrultusunda oluşturulan Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon üyeleri, kent merkezinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin ve komisyon üyeleri, Zonguldak Valiliğini, Belediye Başkanlığı ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yetkililerini ziyaret ederek, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği hakkında bilgi verdi.

Gümrükçü, gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırlanan yönetmeliğin 5. maddesi doğrultusunda Zonguldak Valiliği bünyesinde komisyonu kurduklarını söyledi.

Komisyonların izleme ve denetleme faaliyetleri, yapılan başvurular ve yıllık izleme ile denetleme programı kapsamında çalışmalarını yürüteceklerini anlatan Gümrükçü, "İlimizde kurulan komisyon bu hedefler doğrultusunda gerçekleştirilecek faaliyetleri planlayarak süreci başlatmış bulunmaktadır. Bu süreçte kamu binaları, denetimli öncelikli okullar, hastaneler ve halkımızın en çok ihtiyaç duyduğu binalar bu kapsamanda planlamaya alınmıştır. En çok ihtiyaç duyulan açık alanlar ve toplu taşıma araçları sırasıyla izleme ve denetleme sürecinde olacaklar arasındadır" diye konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu'ndan Ziyaretler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement