Erkek Parkı" Oyunu İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Erkek Parkı" Oyunu İzleyiciyle Buluştu

İstanbul Devlet Tiyatrosunun yeni oyunu "Erkek Parkı"nın prömiyeri gerçekleştirildi.

26.04.2016 23:06

İstanbul Devlet Tiyatrosunun yeni oyunu "Erkek Parkı"nın prömiyeri gerçekleştirildi.

Beyoğlu Küçük Sahne'deki gösterim öncesi AA muhabirine açıklama yapan oyunun yönetmeni Saydam Yeniay, oyunu 6 yıl önce okuduğunda çok heyecanlandığını söyledi.

Oynanması gereken iyi bir komedi olduğu için o dönem görevde bulunan Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni'ne verdiğini dile getiren Yeniay, "O zaman şartlardan dolayı herhalde pek dikkate alınmadı ya da es geçildi." dedi.

Yeniay, "Erkek Parkı"nda tüm erkeklerin ortak sorununun ele alındığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bütün erkeklerin hoşlanmadığı ortak bir şey var, eşleriyle yaptıkları alışveriş. Bu Avrupa'da da Amerika'da da Türkiye'de de böyle. Dört kafadar, alışveriş merkezinde hafta sonları eşlerini alışverişe bırakıp, AVM'nin içinde bir kalorifer dairesinde kendilerine gizlendikleri bir dünya kuruyorlar. Burada yaptıkları tek şey, hafta sonu maç izlemek. Erkekler ne konuşur, neyin muhabbetini eder, diye merak ediyorsanız, bu komedi oyunu, bunu zevkle izleyebileceğiniz bir hale getiriyor."

Oyunun sahnelendiği her ülkede beğeniyle karşılandığına işaret eden Yeniay, "Avrupa'da çok sevilen bir oyun. Almanya'da birçok grubun oynadığı hatta ünlü komedyenlerin rol aldığı bir oyun. Ülke hiç fark etmiyor. Hepimizin sorunu aynı." ifadelerini kullandı.

Kristof Magnusson'un kaleme aldığı, Sibel Arslan Yeşilay'ın çevirisini yaptığı oyunda, dekor tasarımı Behlüldane Tor, kostüm tasarımı Mihriban Oran, ışık tasarımı Önder Arık üstlendi. Oyunda Senem Cevher yönetmen yardımcısı, Günay Ertekin ise dramaturg olarak görev aldı.

Eşlerinin alışveriş tutkusundan bunalan erkekleri ele alan oyunun konusu kısaca şöyle:

"Üç arkadaş, bir alışveriş merkezinin kazan dairesinde her cumartesi buluşarak kafa dağıtmaya çalışır. Çok geçmeden aralarına bir acil güvenlik elemanı da katılınca bulundukları yer, tam bir erkek mahzenine dönüşür. Dört evli erkeğin eşlerini, eşlerinin alışveriş tutkularını ve onlardan nasıl sıkıldıklarını dillendirdikleri bu korunaklı mekanda bir süre sonra erkek dünyasının da ne menem bir şey olduğunu gözler önüne sermeyi başarırlar. Pizza, bira ve futbol tutkularının keyfini sürerlerken, erkeksi hırsları yüzünden işler karışır."

Prömiyeri gerçekleştirilen oyun, 27-30 Nisan arasında Küçük Sahne'de, 3-5 Mayıs arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde, 6 Mayıs'ta ise Kültür Üniversitesi'nde izlenebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Erkek Parkı' Oyunu İzleyiciyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement