Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Ürdün'de - Son Dakika
Güncel

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Ürdün'de

Ürdün Kralı Abdullah, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'la bir araya geldi Görüşmede, uluslararası ve bölgesel meseleler ile ikili ilişkiler ele alındı.

29.10.2014 22:58

Ürdün Kralı Abdullah, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün'e ilk ziyaretini gerçekleştiren Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ı başkent Amman'daki El-Hüseyniye Sarayı'nda karşılayan Kral Abdullah, "tarihi" şeklinde nitelendirdiği ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasındaki dostluk ilişkisinden övgüyle söz eden Abdullah, ikili ilişkilere olumlu yansıması olacak Aziz Garabet Kilisesi'nin cuma günü yapılacak açılışını görüştüklerini ifade etti.

Abdullah, "Ekonomi alanında ortak anlaşmaların imzalandığı bu ziyaretin, iki ülke ilişkileri açısından ufuk açıcı olmasını umuyorum" dedi.

Kral Abdullah'a konukseverliği dolayısıyla teşekkür eden Sarkisyan da "Ermeni ve Arap halkları arasındaki ilişkilerin tarihi bir geçmişi var. Bizim için yakın dostlar olan Araplar'la övünç duyuyoruz" diye konuştu.

Uluslararası ve bölgesel meselelerin ele alındığı görüşmede, istikrar, güvenlik ve barış vurgusu yapan Abdullah, "ayrım gözetmeksizin herkesin hayatını ve güvenliğini hedef alan terör, aşırılık yanlısı ideoloji ve terörist oluşumlarla mücadelede Ürdün'ün sarfettiği çabalara işaret etti.

Bağımsız Filistin devleti kurulması, iki devletli çözüme dayanarak Ortadoğu'da adil ve kapsamlı barışın sağlanması gibi konuların da ele alındığı görüşmede, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere dikkat çekildi.

Görüşmede iki ülke arasında vize muafiyeti, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı, ekonomik işbirliği, turizm, tarım, sağlık ve tıp alanlarında ortak anlaşmalar imzalandı. Anlaşmalar ayrıca Amman ile Erivan'ın kardeş şehir olmasını da kapsıyor.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, 2 günlük ziyaret için bu sabah Ürdün'e gelmişti. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Ürdün'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement