Eroğlu: "Üç Ay İçinde Verdiğimiz Sözlerin Hepsini Gerçekleştirdik" - Son Dakika
Güncel

Eroğlu: "Üç Ay İçinde Verdiğimiz Sözlerin Hepsini Gerçekleştirdik"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tören alanından detaylar Vatandaşlardan görüntüler Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması Temel atma merasimi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Seçimlerden önce Başbakanımız pek çok vaatte bulundu.

03.04.2016 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tören alanından detaylar

Vatandaşlardan görüntüler

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuşması

Temel atma merasimi Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Seçimlerden önce Başbakanımız pek çok vaatte bulundu. 'Bütün vaatlerimizi üç ayda gerçekleştirelim rekora imza atalım' diye karar aldık. Şu anda üç ay içinde verdiğimiz sözlerin hepsini gerçekleştirdik"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Seçimlerden önce Başbakanımız pek çok vaatte bulundu. 'Bütün vaatlerimizi üç ayda gerçekleştirelim rekora imza atalım' diye karar aldık. Şu anda üç ay içinde verdiğimiz sözlerin hepsini gerçekleştirdik." dedi.

Eroğlu, Nevşehir Belediyesi meydanında gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 83 milyon lira harcanarak tamamlanması planlanan ve aralarında Nevşehir Su Arıtma Tesisinin de bulunduğu 3 tesisin temelini atmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Nevşehir'e, memba kalitesinde içme suyu sağladıklarını aktaran Eroğlu, "Nevşehir merkez başta olmak üzere Sulusaray, Nar ve Göre beldelerinin 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Proje tamamlandığında yılda 14 milyon metreküp su arıtılacak. Nevşehirimize memba kalitesinde içme suyu sağlıyoruz." diye konuştu.

Yabancı devletlerin Türkiye'nin yaptıklarını takdir ettiğini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Onlar bizim kara kaşımıza, kara gözümüze bakarak değil, yaptığımız çalışmaları takdir ettikleri için bunu söylediler. Yabancı takdir ediyor ama bizdeki muhalefet, '3.5 milyar fidan Türkiye'ye sığmaz' diye hesap yapmışlar. Muhalefet liderinin eline tutuşturmuşlar. Tabi ilkokul çocuklarının yaptığı hatayı yapmışlar, kilometrekareyi metrekareye çevirirken binle çarpmışlar. Halbuki binin karesi ile çarpacaklar. Onlara ilkokul 5'inci sınıf talebelerinin hesabını hatırlatmak gerekir. Allah nasip ederse 2023 yılına kadar dünyadaki her insan için bir fidanı Türkiye'de dikeceğiz. Bu da 7 milyar ediyor, 7 milyar fidanı Türkiye'ye dikeceğiz. Onlar hala Türkiye'deki topraklar bu kadar fidanı almaz diye hesap ededursunlar."

Eroğlu, özellikle gençlere daha güzel bir gelecek hazırlamak için çalıştıklarını vurgulayarak, "Seçimlerden önce Başbakanımız pek çok vaatte bulundu. 'Bütün vaatlerimizi üç ayda gerçekleştirelim rekora imza atalım' diye karar aldık. Şu anda üç ay içinde verdiğimiz sözlerin hepsini gerçekleştirdik." ifadesini kullandı.

Nevşehir'in orman alanı bakımından fakir bir kent olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şöyle devam etti:

"Nevşehir orman yönünden çok fakir, ağaçlandırmayı yüzde 100 artırdık ama yetmiyor. Daha da arttıracağız. Bin dekar alanda ağaçlandırma yapacağız, 10 bin dekar alanda toprak muhafaza tesisi, 2 bin 800 dekar alanda ise bozuk ormanların rehabilitasyonunu yapacağız. Ayrıca 100 dekar alanda badem, ahlat ve ceviz gibi fidanları dikeceğiz. Çünkü her şey millet için."

Eroğlu, konuşmasının ardından butona basarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılacak 3 tesisin temelini attı.

Eroğlu: "Üç Ay İçinde Verdiğimiz Sözlerin Hepsini Gerçekleştirdik"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eroğlu: 'Üç Ay İçinde Verdiğimiz Sözlerin Hepsini Gerçekleştirdik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement