Erzincan Üniversitesinde Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Erzincan Üniversitesinde Akademik Yıl Açılışı

Erzincan Üniversitesi'nde, yeni akademik yılı törenle başladı.

09.10.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Üniversitesi'nde, yeni akademik yılı törenle başladı.

Üniversitenin yeni akademik yıl açılışı dolayısıyla Sağlık Yeleşkesi Başöğretmen Konferans Salonunda tören düzenlendi.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, törende yaptığı konuşmada, 35 yıl önce üniversiteden mezun olduğunu ve tüm zihni varoluşunu, kariyerini, üniversiteye ve hocalarına borçlu olduğunu ifade etti.

Erzincan Üniversitesi'nin de her sene güçlenen yapısıyla şehre ve Türkiye'ye büyük hizmetler sunduğunu dile getiren Kahraman, şunları kaydetti:

"Toplumun şekillendirdiği bireyler değil de bireylerin şekillendirdiği toplumlar oluşturmak istiyorsak yükseköğretime gereken önemi vermeliyiz. Üniversitemiz hamdolsun ülkemize her alanda hizmet veren bireyler yetiştiriyor. Bundan sonra da bu başarının artarak devam edeceğine inanıyorum."

Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da üniversitenin halen 3 ayrı yerleşkede 9 fakülte, 5 yüksekokul, 3 enstitü, 11 meslek yüksekokulu ve 20 araştırma merkeziyle hizmet verdiğini belirtti.

Bilimi ve aklı esas alarak Türkiye'nin değerleri ve hedefleri doğrultusunda üstün nitelikli bireyler yetiştirmeyi, uluslararası ölçekte bilim ve teknoloji üreterek bölgenin ve Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Çapoğlu, şunları söyledi:

"Anadolu'da bir dünya üniversitesi olma öz ülküsü ve insana saygı, toplumun sorunlarına duyarlılık, bilimsel özgünlük ve özgürlük, adalet ve eşitlik, mükemmeli aramak, evrensellik ve çevre bilinci temel değerleri ile hareket eden Erzincan Üniversitesi'nin kuruluşunda, insan merkezli bir eğitim anlayışı vardır."

Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Baygın'ın akademik yılın ilk dersini verdiği törene, AK Parti Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile AK Parti ve MHP milletvekili adayları katıldı.

Törende, Erzincan Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Çoksesli Korosu da konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzincan Üniversitesinde Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement