Erzurum Winterfest 2014" - Son Dakika
Yerel

Erzurum Winterfest 2014"

Erzurum'daki festivalin ikinci gününde, Türkiye Kayak Şampiyonası Alp Disiplini 1. Lig yarışları başladı.

13.12.2014 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da "Winterfest 2014" adıyla düzenlenen kış festivalinin ikinci gününde, Türkiye Kayak Şampiyonası Alp Disiplini 1. Lig yarışları yapıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu ve Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğinde Palandöken Dağı'ndaki kayak tesislerinde yapılan yarışlara, U-12, U-14, U-16, U-18 ve U-21 erkek ve balan kategorilerinde 182 sporcu katıldı.

Sporcuların 800 metrelik zorlu parkurda derece elde edebilmek için kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda, yarın final müsabakaları gerçekleştirilecek.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Erzurum Winterfest 2014"ün, Türkiye Kayak Federasyonu ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte düzenlediği Türkiye'deki en büyük kış festivali olduğunu söyledi.

Yarar, birincisi yapılan festivali uluslararası bir organizasyon haline getireceklerini vurgulayarak, "Her sene kış sezonunun açılışı Türk kayağının beşiği olan Erzurum'dan Türkiye ve bütün dünyaya duyurulacak. Kışla ilgili bütün faaliyetleri bir festival içinde toplayacağız. Buna bir fuar da ekleyerek ekonomik boyut da kazandırmak istiyoruz. Bu hedefler doğrultusunda 'Winterfest' önemli bir hedef olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'nin değişik yerlerinde de benzer faaliyetlerle oraların gelişmesini temin etmeye çalışacağız" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Winterfest 2014' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement