Erzurum Yeşilleniyor - Son Dakika
Yerel

Erzurum Yeşilleniyor

Erzurum Yeşilleniyor

Erzurum'un Aşkale ilçesinde Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında fidan dikimi gerçekleşti.

27.03.2014 11:14  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Aşkale İlçesinde Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında fidan dikimi gerçekleşti. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce ise Erzurum Hava limanı arasındaki yol kenarlarını ağaçlandırıldı.

Aşkale'de yeni kurulan Aşkale Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği tarafından Dünya Ormancılık Günü münasebetiyle Aşkale Kaymakamı M. Fırat Taşolar'ın katıldığı fidan dikim töreninde, hem yeni kurulan şefliğin açılması hem de 21 Mart orman Haftası'nın kutlaması yapıldı.

Törene Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman ve öğrenciler katıldı. Aşkale Kaymakamı M. Fırat Taşolar "Aşkale'de açılışını yaptığımız Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği ilçemizdeki ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlayacaktır. İlçemizin ağaçlandırılarak yeşil bir Aşkale olması için bizde Kaymakamlık olarak elimizden gelen desteği vererek hep birlikte gelecek nesillere yeşil bir Türkiye teslim edeceğiz. Bu vesile ile yeni kurulan Ağaçlandırma Şefliğinin ilçemize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğiyle karayolları yol kenarları ve şevler ağaçlandırıldı. Böylelikle güzel bir görünüm sağlanarak, Erzurum'un ağaçlandırmasında katkı sağlanması hedeflendi.

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ile Karayolları Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği şehir merkezi ile Erzurum Havaalanı arasındaki yol kenarları ağaçlandırıldı. Yol kenarlarını ağaçlandırma çalışması kapsamında işçilik ve makinalar Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından teknik destek ise Erzurum Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği tarafından yapıldı. Havaalanını Erzurum'a bağlayan 5 kilometrelik yol boyunca 550 adat ladin dikildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Yeşilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement